Версія для друку

Рекордна кількість переможців у ДНУ

За підсумками минулого навчального року 11 студентів Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара стали переможцями Всеукраїнської студентської олімпіади 2013 року та 29 студентів – переможцями Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук.

У талановитої молоді ДНУ багато різноманітних можливостей для самоствердження, у тому числі, участь у щорічних Всеукраїнських та Міжнародних олімпіадах, конкурсах наукових робіт. Так, у 2012-2013 навчальному році під час першого етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальних дисциплін і спеціальностей, що проходив серед студентів ДНУ, було визначено 65 переможців, які згодом були відряджені до інших міст України для участі у 30 видах олімпіад II етапу. Переможцями цього вирішального й останнього етапу стали двоє студентів з економічного факультету – Ксенія Уварова здобула перше місце в олімпіаді з інформатики, Вадим Берда посів друге місце зі статистики; двоє представників факультету суспільних наук і міжнародних відносин – Тетяна Сафроненко (2 місце з соціології) і Вікторія Чернова (2 місце з політології); троє студентів факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства – Наталя Зозуля виявилася третім знавцем французької мови та літератури, а Ксенія Богданова у цій олімпіаді отримала друге місце, Юлія Лаптєва – повноправний переможець олімпіади з української мови та літератури; незмінному переможцю Міжнародних олімпіад з математики Дмитрові Кузьменку з механіко-математичного факультету дісталося третє місце з математики, Михайлу Вороб’ю з фізтеху – друге місце з авіа- та ракетобудування, Юлії Півненко з факультету біології, екології та медицини – друге місце з водних біоресурсів та аквакультури, Вадиму Прокопову з історичного факультету – друге місце з історії України. Зазначимо, що дві Всеукраїнські олімпіади – з інформатики та політології – проходили на базі ДНУ.

Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук традиційно проводиться Міністерством освіти і науки України. У 2013 році від Дніпропетровського національного університету до базових ВНЗ було направлено 118 робіт. 29 з них стали найкращими у конкурсі, приємно, що це на 7 робіт більше, ніж попереднього року. За такі високі досягнення у навчанні переможці конкурсу та Всеукраїнської олімпіади отримали матеріальне заохочення від ДНУ.

Список переможців Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з природничих, технічних і гуманітарних наук.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram