Версія для друку

Яскравий початок студентського життя

У Палаці студентів Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара відбувся фестиваль-конкурс «Кубок ректора» – свято творчих першокурсників університету, за результатами якого журі обирає найталановитіших.

Відбірковий тур на кожному факультеті – концерт до Дня першокурсника. Право змагатися за Кубок ректора отримують найкреативніші представники кожної спеціальності. Цього року, окрім омріяного кубку, факультети виборювали призові місця в трьох номінаціях: вокал, хореографія та оригінальний номер. У конкурсній програмі взяли участь понад 100 студентів. Кожен факультет у рамках конкурсної програми підіймався на сцену три рази. Оцінювало виступаючих журі, до складу якого увійшли керівники колективів ДНУ ім. Олеся Гончара – заслужені працівники культури України, представники профкому та ради студентів.

Перед початком конкурсу за кулісами вирують пристрасті: першокурсники кожного факультету з нетерпінням чекають виходу на сцену і зізнаються, що жадають перемоги. «Дуже хочемо перемогти, – кажуть представниці факультету психології Ганна Дидіва та Олена Селіванова. – Цікаво, як зал буде сприймати наші виступи, які факультети отримають нагороди. Зі вступом до університету наше життя кардинально змінилося, і нам це подобається. Воно стало цікавим, насиченим. Ми зовсім не маємо вільного часу. Здійснилася моя давня мрія стати волонтером, – додає Ганна. – Наша група відвідує дитячий будинок: ми намагаємось допомагати дітям, спілкуємося з ними».

Привітно всміхаються дівчата у світлому вбранні, прикрашеному квітами. Вони – студентки факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства спеціальності «Англійська філологія». «Ми будемо танцювати, а Ольга – співати, – вказують вони на свою одногрупницю Ольгу Корогод, яка за кілька годин стане володаркою першої премії у номінації «Вокал». – Ми вважаємо, що Кубок ректора – це гарна нагода для талановитих людей проявити себе. Ми тут, щоб підтримати нашу подругу, сподіваємося, що знайдемо нових друзів, справимо на всіх гарне враження».

«Отримуємо справжнє задоволення від виступу перед глядачами. Вир емоцій, суперництво – все це нам дуже подобається. Готувалися до конкурсу із радістю. Сподіваємось, що нам вдалося вигадати щось незвичайне», – розповідають студентки факультету систем і засобів масової комунікації Аліна Волкова та Інна Бугайова.

«Здійснилася наша мрія – ми вступили до університету. Тепер мріємо отримати обрану спеціальність, – діляться думками представники багатонаціональної збірної факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем Вероніка Мамедова, Катерина Голишин та Максим Лі. – На цьому конкурсі нам хочеться відпочити душею, дізнатися, чим живуть першокурсники інших факультетів».

Палітра багатогодинного фестивалю досить різноманітна – від різножанрових вокальних виступів до номерів у стилі КВК. Студенти старших курсів не залишилися осторонь свята – поки журі обирало своїх фаворитів, вони показали свою концертну програму.

Цього року конкурс вразив кількістю нагород. У номінації «Вокал» журі відзначило механіко-математичний факультет; у номінації «Оригінальний номер» – факультет міжнародної економіки, української й іноземної філології та мистецтвознавства, геолого-географічний та економічний факультети, а у номінації «Хореографія» – факультети суспільних наук та міжнародних відносин й міжнародної економіки. Кращими ж у номінаціях стали: факультет міжнародної економіки та факультет української й іноземної філології та мистецтвознавства (номінація «Вокал»), а факультет біології, екології та медицини здобув перемогу одразу у двох номінаціях – «Оригінальний номер» та «Хореографія». Найжаданіший приз – Кубок ректора, як і минулого року, виграла команда фізико-технічного факультету.

Вітаємо переможців і бажаємо їм яскравого студентського життя та творчих досягнень!

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram