Версія для друку

«Танцюйте, друзі, і співайте, нехай почнеться диво-бал!»

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара відсвяткував яскравим балом своє 95-річчя.

У цей день, щоосені, університетську родину збирає гостинний Палац студентів ДНУ, високі і ошатні стіни якого саме й призначені для таких урочистостей. Дрес-код – вишукане вечірнє й бальне вбрання учасників – також забезпечує особливий настрій. «Цей день завжди красивий. Я із задоволенням спостерігаю за святково одягненими студентами і викладачами – у нас дійсно талановиті і гарні колеги, - переконаний голова університетської родини, ректор Микола Вікторович Поляков. – Сьогодні ми відзначаємо стипендіями Вченої ради університету кращих студентів, які досягли особливих успіхів у навчальній, науковій роботі, художній самодіяльності, спорті. За традицією, будемо нагороджувати і викладачів, професорів, співробітників. Це не лише звання, а й пошана і вдячність від нас тим, хто є зірочками і родзинками нашого університету. У цей, повний несподіванок і гарних виступів, святковий день бажаємо студентам, щоб вони якнайповніше провели студентські роки, викладачам – натхнення, а всім разом - щасливої життєвої дороги».

Цього року почесним званням «Заслужений професор ДНУ» відзначені завідувач кафедри порівняльної філології східних та англомовних країн Вікторія Іванівна Ліпіна, завідувач кафедри геоботаніки, ґрунтознавства та екології Леонід Павлович Мицик, завідувач кафедри економіки та управління національним господарством Лідія Михайлівна Тимошенко. «Заслужені викладачі ДНУ» - доцент кафедри диференційних рівнянь Юрій Леонідович Меншиков, доцент кафедри загального та російського мовознавства Ірина Іванівна Турута та доцент кафедри мікробіології, вірусології та біотехнології Наталія Василівна Черевач. «Заслуженим працівником ДНУ» стала начальник відділу кадрів Тетяна Сергіївна Коновал. Дебютантів університетського балу – дев’ятнадцятьох студентів нагородили іменними й персональними стипендіями Вченої ради університету.

Приємно схвильовані та вдячні за нагороди викладачі і студенти. Вікторія Іванівна Ліпіна, завідувач кафедри порівняльної філології англомовних і східних країн понад сорок років працює в університеті. «Це, практично, моя сім’я, - говорить Вікторія Іванівна. – Я починала працювати на кафедрі англійської філології, кандидатську і докторську захистила у Московському державному університеті ім. М. Ломоносова. Потім запропонували створити східне відділення – і ось, як сходознавець, двадцять років очолюю і надихаю східне відділення ДНУ. З власного досвіду знаю, що інтелектуальна любов до своєї справи поширюється і на те місце, де ти цю любов втілюєш у життя. Люблю своїх студентів і своїх колег, і бажаю усім, хто стає на цей складний шлях науки, успіху і також бути щасливим і затребуваним».

Студентка третього курсу факультету психології Вікторія Дмитренко – дебютантка балу, цього року вона отримала стипендію Вченої ради ДНУ. «За роки навчання університет став для мене рідним. Я люблю свій університет, у нас на факультеті найкращий декан у світі – Дмитро Сергійович Волков. Сьогоднішня премія для мене важлива, оскільки вона є стартом у майбутнє, і можливо, визначає його», - вважає Вікторія.

Стипендіатка Вченої ради ДНУ, студентка факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства Евеліна Шиян: «Вважаю відзнаку маленьким дзвіночком, який свідчить про те, що я в житті щось зробила правильно. Що усі прикладені зусилля є недаремними. Можливо, це поштовх, який допоможе розвиватися далі. Сьогодні у нас прекрасний бал – це гарна можливість відпочити і зробити час нашого навчання незабутнім, адже не тільки ж нам навчатися».

Талановиті творчі колективи Палацу студентів подарували учасникам балу яскраві виступи: старовинний «Менует» театру танцю «La Vie», пісню «Білий вальс» народної студії сучасного вокалу «Мрія». Затамувавши подих, усі спостерігали за заворожуючим шоу зі звичайних мильних кульок. Керівники колективів Палацу студентів влаштували танцювальні майстер-класи: керівник танцспортклубу «Ритм» Катерина Лепескіна – з танго, керівник Театру танцю «La Vie» Сергій Бормотов – з сучасного танцю. На учасників свята чекала вікторина з розіграшем призів, показ колекції вечірнього вбрання у виконанні фіналісток «Міс ДНУ та містер ДНУ-2012». І обов’язково святковий торт та шампанське до Дня народження університету.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram