Версія для друку

У здоровому тілі - здоровий дух!

У бібліотеці Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара відбувся Регіональний студентський науково-практичний семінар «Здоров'я. Студент. Спорт».

Першими виступили представники організаційного комітету. З вітальним словом до учасників семінару звернувся начальник науково-дослідної частини ДНУ, професор О. М. Полішко.

Цікавою і пізнавальною доповіддю «Сучасні підходи до фізичного виховання у вищих навчальних закладах» привернув увагу студентської молоді завідувач кафедри фізичного виховання та спорту В.І. Саричев.

Не менш важливими і ґрунтовними були доповіді кандидатів наук, доцентів кафедри фізвиховання та спорту Н.В. Бачинської «Методика застосування в навчальному процесі базових елементів нових видів спорту» та В.В. Пічуріна «Методи реабілітації та лікувальної фізичної культури в процесі занять з фізичного виховання студентів».

Наступними до аудиторії звернулися представники майбутньої наукової еліти нашої країни – студенти вишів Дніпропетровської області. Було представлено десять виступів, кожен з яких відповідав напрямкам семінару, а саме: основи фізичної культури особистості; засоби фізичного вдосконалення, збереження здоров’я та фізичної реабілітації студентів; неспецифічні та нетрадиційні засоби та системи фізичного вдосконалення та збереження здоров’я; основи фізичного самовдосконалення; використання засобів фізичної культури та спорту в процесі життєдіяльності.

Необхідно підкреслити досить високий рівень підготовки і подання матеріалу, усі доповіді супроводжувались мультимедійною демонстрацією, що значно покращувало сприйняття нової інформації, особливо для студентів-першокурсників, які склали великий відсоток присутніх. Кожне повідомлення було спрямоване на те, щоб заохочувати сучасну молодь до здорового і активного способу життя.

Особливо цікавими виявились доповіді Ірини Авдєєевої «Олімпійський спорт та сучасні спортивні дисципліни. Досягнення спортсменів України», Ксенії Козлукової «Режим навчальної праці та оптимальної рухової активності студентів» та Ірини Кононової «Основи фізичного вдосконалення та лікувальної фізичної культури з використанням засобів гімнастики при захворюванні на синдром Шерешевського-Тернера» .

Підбиваючи підсумки семінару, В.І. Саричев висловив подяку усім присутнім та сподівання на подальшу співпрацю у наукових дослідженнях у галузі фізичної культури і спорту!

До речі, днями стало відомо, що за результатами щорічного конкурсу-огляду спортивних досягнень, який проводиться серед ВНЗ області та України – наш університет посів ІІ місце та ІІІ місце відповідно.

Вітаємо керівництво кафедри фізичного виховання та спорту, тренерів та спортсменів за видами спорту!

Бажаємо успіхів та нових здобутків!

Ст. викл. каф. фіз. вих. та спорту ДНУ Ірина Головійчук,
студентка факультету СЗМК Анастасія Рулєвська


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram