Версія для друку

Всесвітньовідомий учений прочитав лекцію студентам-політологам

Дослідження Є. Вятра – важлива епоха у розвитку політичної науки. Сьогодні Ежи Йозеф Вятр - ректор Європейської Вищої Школи права та управління, Почесний доктор ДНУ.

У кожної людини бувають моменти, події та зустрічі, спогади про які вона пронесе через усе життя. Однією з таких подій у житті студентів, аспірантів та викладачів факультету суспільних наук і міжнародних відносин, безперечно, стане спілкування з одним з найавторитетніших фахівців у галузі політології та соціології, державним діячем, професором Єжи Йозефом Вятром. Доктор Є. Вятр стояв біля витоків розвитку польської політичної науки, а за його підручниками у нашій країні навчалось не одне покоління студентів політологів та соціологів. Гострий розум та чарівність, творчий вогонь та невичерпна енергія – таким побачили Єжи Вятра близько півтори сотні відвідувачів лекції видатного ученого. Найбільша аудиторія першого корпусу ледве умістила всіх бажаючих послухати роздуми політолога про специфіку перехідного періоду постсоціалістичних держав. У своїх спробах визначити стан розвитку та динаміку використання у практичній політиці України демократичних цінностей, Є. Вятр схиляється до думки, що наша країна вже практично подолала усі перешкоди на шляху до демократичної та консолідованої держави.

Якщо виходити з того, що найважливішим ресурсом та головною цінністю у життєвому поступі кожного фахівця є люди, які можуть поділитися знаннями та навчити мислити, то усім нам відверто пощастило. Дослідження Є. Вятра – це важлива епоха у розвитку політичної науки. Він вважається одним із засновників польської школи партології, основні наукові доробки якого присвячені фундаментальним дослідженням особливостей змін та перетворень, що відбувалися у пострадянських країнах, зокрема у партійному будівництві. Сьогодні Ежи Йозеф Вятр – ректор Європейської Вищої Школи права та управління, що знаходиться у Варшаві, та безцінний порадник сучасних політиків. Він двічі займав пост Віце-президента Міжнародної асоціації політичних наук, був Головою Ради Польської Асоціації політичних наук, міністром освіти Польщі, неодноразово отримував підтримку населення на виборах до польського парламенту.

Зустрічі з провідними всесвітньовідомими фахівцями у стінах університету, безперечно, визначають приналежність нашого вишу до тих навчальних закладів, які обирають, підтримують та реалізують на практиці європейські освітні стандарти.

Рішенням Вченої Ради університету професору Єжи Вятру за видатні наукові заслуги було урочисто присвоєно звання почесного доктора Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара. Після лекції декан факультету суспільних наук і міжнародних відносин професор О.С. Токовенко подякував корифею за цікаву зустріч та висловив сподівання про поглиблення наукових контактів особисто з професором Вятром та очолюваним ним навчальним закладом – Європейською Вищою Школою права та управління.

Юлія Герман
Заступник декана з міжнародного співробітництва
факультету суспільних наук і міжнародних відносин ДНУ ім.О. Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram