Версія для друку

Фотовиставка «Його ім’ям названо наш університет»

У Науковій бібліотеці Дніпропетровського національного університету відкрилася цікава фотовиставка, присвячена 95-річчю від дня народження Олеся Терентійовича Гончара.

Доля Олеся Гончара органічно пов’язана з нашим містом і нашим навчальним закладом. Тут його коріння – у селищі Ломівка, що в межах Дніпропетровська. Він народився навесні, 3 квітня 1918 року, а у грудні 1945 року був зарахований студентом IV курсу українського відділення Дніпропетровського державного університету.

Відкриває експозицію фотографія невеликої селянської хати в селі Суха Кобеляцького району на Полтавщині, де зараз облаштовано музей-садибу. До цього святого місця і нині не заростає стежка шанувальників його творчості.

В експозиції представлені світлини родини письменника, а також портрети, присвячені життєвому і творчому шляху класика української літератури, ілюстрації до його романів і оповідань та фото з наукової конференції 1964 року «Проблеми творчості Олеся Гончара», у якій брав участь сам письменник. Тоді йому було лише 46, а його вже знав увесь світ.

Завідувач читального залу соціально-гуманітарних наук Наукової бібліотеки ім.О.Гончара
Ганна Михайлівна Абрамова


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram