Версія для друку

Синій парус у небі над проспектом

«Здійснилося омріяне!» – саме такою радісною і довгоочікуваною подією стало для студентів та викладачів Дніпропетровського національного університету відкриття після реконструкції головного навчального корпусу, що височіє на проспекті ім. Гагаріна. «Скільки разів, зазираючи в сині очі цьому корпусу, ми гадали, які радісні несподіванки таять оновлені поверхи та аудиторії, – говорить студентка факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства Юлія Купіч. – Ми вдячні усім людям, яким небайдуже наше університетське життя, які допомогли здійсніться нашій завітній мрії – навчатися в споруді європейського рівня».

До урочистого перерізання стрічки ректор ДНУ професор Микола Поляков запросив шановних гостей: Президента України 1994-2004 років, випускника університету та Почесного доктора ДНУ Леоніда Кучму, в.о. губернатора Дніпропетровщини Віктора Бондаря, голову Дніпропетровської обласної ради Юрія Вілкула та мера Дніпропетровська Івана Куліченка.

Ректор ДНУ Микола Поляков відзначив: «Відновлення, важливе для нашої Альма-матер, стало можливим завдяки ініціативі та зусиллям людей небайдужих до стану національної вищої освіти: випускника фізико-технічного факультету ДНУ професора, президента України 1994-2004 років Л.Д.Кучми, який ініціював створення суперсучасного корпусу, постійно допомагав і наближав цей довгоочікуваний день; енергійної допомоги керівників області та міста; спонсорів – І.В. Коломойського, Г.Б. Боголюбова, Г.М. Суркіса, великої групи будівельників, наглядової ради. Щира вдячність всім, хто реалізував цей величний проект. Керівники різних рівнів, науковці і будівельники, викладачі і студенти були єдиною командою однодумців. Через рік університет відзначатиме своє 90-річчя, і цей красень-корпус – чудовий подарунок і ДНУ, і нашому місту».

«Я з великим задоволенням приїхав на ці урочисті події, – відзначив в.о. голови Дніпропетровської облдержадміністрації Віктор Бондар. – Сьогодні свято всієї освітянської галузі Дніпропетровщини. Цей корпус є свідченням того, що в освіті відбувається перетворення. Головним чином він показує, що Дніпропетровськ залишається головним науковим і освітянським центром України. Мені дуже приємно відзначати, що зі стін корпусів ДНУ вийшло багато відомих людей, які сьогодні створюють державу і дають поштовх розвитку бізнесу і промисловості нашої країни. Я сподіваюся, що в цьому корпусі будуть навчатися майбутні відомі політичні діячі України, бізнес-еліта України. Українська освіта стає європейською сучасною освітою. Змінюється методика навчання, викладачі опановують багато додаткових сучасних програм за допомогою держави і європейських інститутів. І ми маємо можливість побачити, як всі їхні знання і здобутки передаються нашим студентам. Я дякую керівництву університету, спонсорам за те, що вони зробили цей внесок у майбутнє».

Символічний ключ від будівельників ректору університету вручив заступник начальника департаменту будівництва ЗАТ “Авіас-плюс” Михайло Сурдин. Він побажав господарям добробуту і успіхів у оновленому домі. Необхідно відзначити, що за три з половиною роки, що тривала реконструкція, зроблено чималий об’єм робіт. Було оновлено фасад, замінені інженерні мережі (ліфти, вентиляція, тепло-, електро-, та водопостачання), проведено оздоблювальні роботи (включаючи повну заміну світильників), змонтовано пожежну та охоронну сигналізації, комп’ютерну мережу, нову АТС та багато іншого.

Почесний гість свята – колишній випускник університету, Президент України 1994-2004 років Л.Д.Кучма –із ностальгією згадавши свої студентські роки, сказав що щиро радий за сьогоднішнє покоління студентів, які мають такі умови для навчання, які відповідають сучасним європейським вимогам. «ДНУ посідає за незалежними рейтингами 6 місце в Україні, - зазначив Леонід Кучма. - Я гадаю, що це гідний рівень, і честь та хвала за це професорсько-викладацькому колективу. Я хочу побажати нинішнім студентам, щоб у цих стінах ви отримали фундаментальні знання та продовжили будівництво незалежної української держави».

Того ж дня у Палаці студентів ДНУ відбулося розширене засідання Вченої ради університету з нагоди призначення 7 кращим студентам фізико-технічного факультету іменних стипендій Фонду підтримки обдарованої молоді "Україна". За підсумками минулої сесії винагороду призначено Дмитру Бебешку, Іллі Глаговському, Ірині Гетьман, Ірині Драголюк, Альоні Тетерятник, Максиму Харченку і Юрію Савельєву.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram