Версія для друку

«Слова вдячності щирої у вічність полинули»

Дніпропетровський педагогічний коледж ДНУ до 199-ої річниці від Дня народження Тараса Шевченка презентував у Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара власну художню творчість «Тарасова криниця».

Від імені ректора університету гостей привітав голова профспілкового комітету ДНУ Олег Леонідович Тупиця, педагогічний колектив коледжу, у свою чергу, вручив керівництву ДНУ святковий коровай. Керівник загальноуніверситетського клубу творчої молоді ДНУ «Паростки» Валентина Олександрівна Архіреєва представила присутнім творчий колектив коледжу і розповіла про його яскраву участь у Всеукраїнському фестивалі художньої творчості «Тарасова криниця» серед студентів педагогічних ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації.

Щороку група найкращих випускників Дніпропетровського педагогічного коледжу вступає до ДНУ, щоб здобути освітньо-кваліфікаційний рівень спеціаліста і магістра за скороченим терміном навчання. До речі, серед глядачів презентації «Тарасової криниці» було чимало студентів університету – колишніх випускників цього навчального закладу.

«Бути присутніми в стінах ДНУ для нас почесна справа, - відзначила директор коледжу Ірина Данилівна Василега. - З 1997 року ми є структурним підрозділом університету, чим пишаємось. Усі ці роки ми тісно співпрацюємо у науково-педагогічній роботі, з питань подальшого навчання та працевлаштування наших випускників. Сьогодні ми готуємо студентів на трьох спеціальностях: дошкільна освіта, початкова освіта та музичне мистецтво. У нас навчається 1150 студентів, працює 100 викладачів. Цього року, як і ДНУ, ми святкуємо 95-річчя від дня утворення нашого навчального закладу. Наша презентація «Тарасова криниця» присвячена Тарасу Шевченку - великій людині нашої батьківщини. Щороку ми проводимо подібні заходи під такою назвою, бо криниця творчості Тараса Шевченка невичерпна».

Понад годину студенти різних факультетів та викладачі ДНУ насолоджувалися чудово організованим концертом. Талановиті вихованці педагогічного коледжу продекламували Шевченків «Заповіт» різними мовами, тріо бандуристок «Барвінок» виконували пісні на слова Шевченка «Утоптала стежку» та «Од села до села»; дует юних акордеоністів, а саме Антон Терещенко та Анастасія Марчук надзвичайно віртуозно зіграли «Лібертанго» А. Пьяцоллі. Традиційна «Несе Галя воду» несподівано по-новому й цікаво зазвучала в сучасній обробці викладача педагогічного коледжу Владислава Шейко у супроводі дуету гітаристів. Під керівництвом Т.В. Гарцуєвої хор студентів музичного відділення коледжу вражав досконалим багатоголоссям, а під запальні й швидкі народні мелодії й жартівливі пісні оркестру народних інструментів (керівник А.Л. Зіневич) ледь можна було стриматися, щоб не затанцювати. Високою майстерністю виконання пісень відзначилися вокалістки Аліна Невмержицька та Катерина Гарцуєва.

«Шевченко, як явище велике і вічне, невичерпний і нескінченний. Він росте і розвивається в часі, в історії - і нам йти і йти до його осягнення. Ми на вічному шляху до Шевченка», - слушно відзначено у творчо-пошуковому проекті «Шевченко і Придніпров’я», виконаному студентами педагогічного коледжу під керівництвом Інни Миколаївни Темнікової.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram