Версія для друку

Польські колеги пройшли стажування на кафедрі маркетингу ДНУ

ДНУ імені Олеся Гончара за особистим запрошенням ректора Миколи Вікторовича Полякова відвідала делегація факультету управління та економіки послуг Щецинського університету (м. Щецин, Польща). Польські колеги взяли участь у науковому стажуванні на кафедрі маркетингу економічного факультету ДНУ.

Представників Щецинського університету, кандидатів економічних наук Анету Сокул та Анну Сурмач зустрічали декан економічного факультету Сергій Смирнов, заступник декана з міжнародного співробітництва Сергій Касян, завідувач кафедри банківської справи Олена Шевцова, співробітники та студенти економічного факультету ДНУ. Під час візиту обговорювалися питання співробітництва у сфері наукових економічних розробок, пошуку можливостей фінансової підтримки спільних досліджень, включаючи спільну участь у закордонних наукових програмах.

Позитивним моментом стало досягнення домовленостей про взаємні публікації статей науковців обох університетів у польських та українських фахових журналах, участь у міжнародних наукових конференціях. Доцент Анета Сокул слушно наголосила на необхідності співпраці між науковими колами студентів і аспірантів економічного факультету та факультету управління та економіки послуг партнерських університетів. Польські колеги радо погодилися реалізувати пропозицію професора Сергія Олександровича Смирнова проводити відкриті Інтернет-лекції професорів Щецинського університету для студентів ДНУ.

Польські колеги Анета Сокул і Анна Сурмач розповіли про курси, які вони викладають, особливості навчання за Болонською системою у Щецинському університеті та зміни у світогляді польських студентів у зв’язку зі вступом Польщі до ЄС. Також гості охоче відповіли на запитання викладачів і студентів про обмін науковими та освітніми програмами Польщі та ЄС.

Викладачі Щецинського університету мали можливість ознайомитися з інформаційними ресурсами наукової бібліотеки ДНУ імені Олеся Гончара. Разом з директором бібліотеки Світланою Василівною Кубишкіною вони відвідали відділи і читальні зали. Так, у відділі іноземної літератури гості з цікавістю переглянули колекцію літератури з економіки та маркетингу польською мовою. В Інформаційному центрі Європейського Союзу гості ознайомилися з колекцією літератури та обговорили напрями європейської інтеграції України.

Важливим акордом візиту стала зустріч польської делегації з проректором з науково-педагогічної роботи у сфері міжнародного співробітництва, професором Михайлом Дяченком, начальником відділу по роботі з міжнародними організаціями та іноземними партнерами Іриною Совою та заступником декана економічного факультету з міжнародного співробітництва, доцентом Сергієм Касяном. Тепла партнерська атмосфера сприяла успішному обговоренню питань налагодження співпраці між ДНУ імені Олеся Гончара та Щецинським університетом в освітній, науковій та культурних сферах.

Як зазначив заступник декана економічного факультету з міжнародного співробітництва доцент Сергій Касян: «Організація таких наукових стажувань – це вагомий напрямок співробітництва, завдяки якому відбувається обмін досвідом, налагодження зв’язків між українськими та польськими науковцями, викладачами, студентами, що розширює дослідницький і культурний світогляд людей, сприяє зближенню наших країн та посилює європейський інтеграційний вектор розвитку України».

Деканат економічного факультету ДНУ ім. О.Гончара,
Управління з міжнародного співробітництва ДНУ ім. О. Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram