Версія для друку

Студент ДНУ – чемпіон України з боротьби самбо

П’ятикурсник фізико-технічного факультету Дніпровського національного університету імені Олеся Данило Журавель здобув золото Чемпіонату України з боротьби самбо серед студентів ЗВО, що проходив з 12 до 14 квітня у Дніпрі.

Національний студентський чемпіонат із боротьби самбо під егідою Федерації самбо м. Дніпро наше місто приймало вперше. На турнір прибули майже 100 спортсменів, які представляли 21 заклад вищої освіти зі всієї країни. Кращі студенти-самбісти України визначалися у командному та особистому заліках.

Данило Журавель, студент спеціальності 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка, виступав у ваговій категорії 98 кг. За результатами турніру в особистому заліку наш спортсмен здобув 300 балів та був визнаний кращим студентом-самбістом України.

Данило – учасник університетської збірної, що тренується під керівництвом старшого лаборанта кафедри фізичного виховання та спорту Дніпровського національного університету імені Олеся майстра спорту з дзюдо та самбо Сергія Шаматрина. У секції з боротьби дзюдо/самбо хлопець займається з І курсу і вже має І спортивний розряд. Як представник Дніпровського національного університету імені Олеся неодноразово виступав на змаганнях Студентської ліги та різних обласних спортивних змаганнях. А нині – посів довгоочікуване перше місце на національній першості.

Вітаємо студента і весь колектив ДНУ із золотом чемпіонату України!

Також зі сходженням на п’єдестал можемо привітати іншого вихованця Сергія Шаматрина – студента юридичного факультету дзюдоїста Володимира Гурікова. Володимир, студент групи ЮФ-22-1, посів почесне третє місце на Кубку Дніпропетровської області з дзюдо серед чоловіків та жінок, що проходив 19 квітня у Дніпрі. Вже за кілька днів, 1-2 травня, спортсмен із ДНУ представлятиме нашу область на Кубку України у Києві.

Пишаємося перемогами наших спортсменів і вболіваємо за них!

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram