Версія для друку

Онлайн-чемпіонат «Шляхом до Перемоги!»: нагородження юних політологів

24 квітня у Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара відбулося урочисте нагородження переможців і призерів ІІ Відкритого регіонального онлайн-чемпіонату із розв’язання політичних кейсів «Шляхом до Перемоги!»

Цей захоплюючий профорієнтаційний захід для юних політологів Дніпропетровської області проводився 15 березня на базі кафедри політології, соціології та публічного управління факультету суспільних наук і міжнародних відносин ДНУ. Онлайн-чемпіонат охопив значну кількість абітурієнтів – молодих ентузіастів політології, соціології та публічного управління. Усім їм пропонувалося розгадати складні політичні сценарії та вирішити важливі питання політичного розвитку України.

Найкращих з учасників, що виявили вражаючу кмітливість, стратегічне мислення та креативний підхід під час вирішення кейсів, у стінах Дніпровського національного університету урочисто вітали проректор з наукової роботи доцент Олег Маренков, в.о. декана факультету суспільних наук і міжнародних відносин професор Віталій Кривошеїн та голова журі чемпіонату – в.о. завідувача кафедри політології, соціології та публічного управління професор Олексій Третяк.

Так, переможці отримали цінні нагороди та сертифікати з відзнакою за якісне та креативне розв’язання кейсових завдань:

І місце – Ліцей №139 (м. Дніпро);

ІІ місце – НВК №131 (м. Дніпро), Дніпровський ліцей №42 (м. Дніпро), Ліцей імені Лесі Українки (м. Жовті Води);

ІІІ місце – НВК №4 (м. Дніпро).

Їхні глибокі знання та аналітичний підхід неабияк вразили досвідчених професорів ДНУ!

Вручаючи юним експертам заслужені відзнаки, проректор Олег Маренков зазначив, що проведення такого профорієнтаційного заходу з ініціативи науковців ДНУ є важливим етапом у підготовці майбутніх фахівців суспільних наук нашого регіону.

Подібні заходи дуже потрібні державі. Особливо зараз – з огляду на військову агресії рф, коли ми маємо виходити на Перемогу усіма шляхами, у тому числі й політичним. Тож я вітаю всіх учасників, які успішно продемонстрували себе у цьому інтелектуальному змаганні та зарекомендували себе як талановиті майбутні політологи, що можуть вирішувати як складні загальні питання так ситуативні задачі. Запрошуємо всіх вас, молодих, повних сил і натхнення, залучатися до роботи Малої академії наук (це дає додаткові бали при вступі), а також відвідувати наші загальноуніверситетські #DNU_FEST, #DNU_Meetup або факультетські та кафедральні Дні відкритих дверей. В нашому університеті ви можете реалізувати себе в бакалавраті, магістратурі й далі продовжити займатися науковою діяльністю в аспірантурі. У нас акредитовані освітні програми, за якими ви можете здобути ступінь доктора філософії – і вже займатися політологією на високому науковому рівні, як це робимо ми в ДНУ. Успіхів вам і вашим тренерам. Бережіть себе! І, звичайно, всі разом ідемо шляхом до Перемоги! – сказав вітаючи Олег Миколайович.

Дніпровський національний університет пропонує вступникам цікаві освітні програми за сучасними спеціальностями 052 Політологія, 054 Соціологія та 281 Публічне управління та адміністрування. Це: «Політична соціологія та політичний менеджмент», «Соціологія», «Публічне управління, медіація та електронне врядування». Опанувавши їх, ви точно зможете втілити будь-яке амплуа в політиці. Зможете вивчитися і працювати на розвиток і добробут нашої держави. Ви самі переконаєтеся, що політика, насправді, для звичайних людей. Просто з відповідною освітою ви швидше та успішніше просуватиметеся кар’єрними сходами. А наразі – зичимо вам добра і безпеки! Чекаємо у нашому університеті! – додав в.о. завідувача кафедри політології, соціології та публічного управління Олексій Третяк.

Відзначимо, що фахова підготовка переможців чемпіонату базувалася переважно на знаннях, закладених викладачами старшої школи. Саме тому особливу увагу та привітання цього дня отримали й учителі-тренери команд. Кожному з них вручили сертифікати за якісну підготовку учнів та сприяння обізнаності молоді в політичних процесах.

Під час підготовки до чемпіонату нам вдалося створити дійсно згуртовану команду і досягти чудового результату. Тоді як до того Анастасія та Єгор навіть не знали один одного. Тож ми вдячні кафедрі політології, соціології та публічного управління ДНУ за організацію такого пізнавального й інформативного конкурсу для наших вихованців. Ви робите добру справу. І наші випускники дійсно зацікавлені у вступі на факультет суспільних наук і міжнародних відносин Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, – прокоментувала одна із тренерок срібних призерів чемпіонату «Шляхом до Перемоги!» – викладачка ліцею НВК №42 Олена Литвиненко.

Як вдалося здобути такий високий результат розповідають самі призери – Єгор Якименко та Анастасія Фітковська, які продемонстрували неймовірний креатив та волю до перемоги.

До цього конкурсу якось особливо я не готувався. Просто люблю спостерігати за історичними подіями в різних країнах і цікавлюся політикою, тому знання щодо вирішення подібних кейсів у мене вже були, – розповідає Єгор, учень 11-Б класу, де поглиблено вивчає українську мову.

Для Анастасії Фітковської змагання у чемпіонаті з розв’язання політичних кейсів, навпаки, були дебютом.

Я вперше взяла участь у такому масштабному заході. І це був цікавий досвід, який підштовхнув мене до можливого вибору для навчання саме спеціальності «Політологія». Бо раніше я особливо не задумувалася над нею: вважала складною, витратною. А ще – дуже боялася засудження суспільства через загальний негативний стереотип. Та виявилося, що ця наука надзвичайно цікава, – розповідає учениця 10-Б класу, що за поглибленою програмою вивчає історію України, українську мову та правознавство. – Загалом, наразі для вступу я розглядаю три варіанти: українська та англійська філологія, політологія. Також хочу пройти підготовку на військовій кафедрі. Для мене це досить складний вибір, але в мене ще є час, тому я ще уважно обиратиму. Бо від навчання залежить моє майбутнє. І його збудувати можу тільки я, – переконана Анастасія.

Наприкінці урочистостей для юних гостей ДНУ, зацікавлених у політологічній науці, провели екскурсії предметними аудиторіями факультету суспільних наук і міжнародних відносин. Чекаємо вас, переможці онлайн-чемпіонату із розв’язання політичних кейсів «Шляхом до Перемоги!», вже на студентських лавах Alma mater!

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram