Версія для друку

Квітнева сесія профорієнтації від кафедри політології, соціології та публічного управління: незабутні враження та актуальні питання

Професійна орієнтація кафедри політології, соціології та публічного управління ДНУ набирає високих обертів! 11 квітня відбулася чергова зустріч з учнями та викладачами Юридичного ліцею міста Дніпра (більше 20 школярів та педагогів). 12 квітня кафедра мала неймовірну онлайн-зустріч із вчителями та учнями Ліцею №33 «Гімназії ДоброТи» міста Дніпра (42 абітурієнти), а 15 квітня – з учнями Первомайського ліцею Іларіонівської селищної ради Синельниківського району (більше 16 учасників), зацікавленими спеціальностями 052 Політологія, 054 Соціологія та 281 Публічне управління.

Професори Віталій Кривошеїн, Олена Ходус, Олексій Третяк та доцентка Вікторія Бойко виклали цілі, унікальність та цінності освітніх програм «Політична соціологія та політичний менеджмент» для спеціальності 052 Політологія, а також «Публічне управління медіація та електронне врядування» для спеціальності 281 Публічне управління.

Під час знайомства зі спеціальностями 052 Політологія та 054 Соціологія учні отримали відповіді на такі запитання:

- Що таке соціологія, політологія та публічне управління?

- Чому ці дисципліни важливі для сучасної України й світу?

Викладачі окреслили основні концепції та особливості новітніх освітніх програм.

Поглиблений розгляд політичної соціології:

- Суспільство та його структура

- Культура та суспільство

- Соціальні групи та взаємодія між ними

- Основні аспекти політології менеджменту

- Політичні інститути та системи

- Громадянське суспільство та політична участь

- Політичне лідерство та ухвалення рішень

Були розкриті переваги навчання на інноваційних освітніх програмах:

- Розвиток критичного мислення та аналітичних навичок

- Зростання рівня соціальної та політичної свідомості

- Підготовка до подальшого навчання в галузі соціології та політології

Представники кафедри не оминули увагою й умови участі та процедури вступу на спеціальності «Політологія», «Соціологія», «Публічне управління та адміністрування»:

- Вимоги до учасників програми

- Процес відбору та реєстрації на вступні випробування

- Розкриття можливостей після завершення бакалаврської програми

Під час зустрічей професори Віталій Кривошеїн, Олена Ходус, а також доценти Вікторія Бойко та Михайло Тимченко не лише презентували найцікавіші для вивчення аспекти сучасного суспільства та політики, але й змогли відповісти на запитання, що цікавили учнів. Співробітники кафедри розкрили захопливі перспективи вивчення політології та соціології.

Виступаючи відзначили, що вивчення суспільних та управлінських дисциплін допомагає краще розуміти українське суспільство та процеси, що відбуваються в сфері політичного управління. Новітні освітні програми «Політична соціологія та політичний менеджмент», а також «Публічне управління, медіація та електронне врядування» сприяють розвитку критичного мислення та аналітичних навичок, а також залучають міждисциплінарний досвід. Унікальність підготовки з публічного управління представлялася професором Віталієм Кривошеїним у контексті практик медіації – фахової управлінської діяльності із розв'язання конфліктів, яка є надзвичайно важливою у сучасному світі.

На прохання учнів та вчителів професор Олексій Третяк та доцент Михайло Тимченко розкрили особливості підготовки за спеціальністю 052 Політологія. Цей фах допомагає розуміти політичні процеси, системи та інституції, що складають основу сучасної демократії. Попри військовий стан, в Україні зростає потреба в професійних політичних аналітиках та консультантах, зокрема, в межах боротьби з російською дезінформацією. А вивчення соціології дозволяє громадянам краще розуміти взаємодію між людьми та споживчі уподобання суспільних груп, а також культурні та соціальні явища. Фах соціолога включає навички управління персоналом (HR), менеджмент IT -проєктів тощо.

Професори політології та соціології закликали учнів розпочати свою подорож у світ знань політології, соціології та публічного управління під час вступу-2024, оскільки це сприятиме їхньому особистісному розвитку та розумінню навколишнього світу! У виступах співробітників кафедри зазначалося, що навчання за спеціальностями 052 Політологія, 054 Соціологія та 281 Публічне управління допоможе розширити ерудицію, краще розуміти сучасні політичні механізми та відкрити нові можливості у майбутній кар'єрі. Спікери також наголосили про нещодавнє 105-річчя Гончарівського університету. Було вказано, що кафедра заснована понад 33 роки тому, а факультет нараховує майже 2 десятиліття. Отже, сформовані наукові школи, які забезпечують високу якість освіти. Ці зустрічі стали важливим кроком у професійному розвитку та надихнули на подальші досягнення в галузі політології, соціології та публічного управління.

Велику вдячність за цікаві та пізнавальні зустрічі викладачам кафедри соціології, політології та публічного управління ДНУ висловили ліцеїсти та педагоги 33-го Ліцею-Гімназії, Юридичного ліцею м. Дніпра та Первомайського ліцею!

Всі учасники з нетерпінням уже чекають на наступні зустрічі, адже знання з політики та суспільства завжди актуальні, особливо коли навчання цікаве і захоплююче!

Кафедра політології, соціології та публічного управління


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram