Версія для друку

Онлайн-зустріч стейкхолдерів спеціальності «Соціологія»

У режимі онлайн нещодавно відбулася зустріч стейкхолдерів спеціальності «Соціологія» Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара. Учасники наради – здобувачі третього освітньо-наукового рівня спеціальності 054 Соціологія, науково-педагогічні працівники кафедри політології, соціології та публічного управління ДНУ, соціологи-практики – обговорили зміст чинної ОНП «Соціологія», наповненість її освітньої та наукової складових.

Виконавчий директор ТОВ «Оперативна соціологія» Владислав Балійчук зазначив, що ОНП «Соціологія» представляє собою інтеграцію компетентностей, засновану на глибокому розумінні академічних і професійних стандартів та укладена з урахуванням потреб ринку праці. Проте доцільно було би в майбутньому звернути увагу на такий освітній компонент як розробка грантових проєктів та пропозицій у сфері соціологічних досліджень, що дозволить майбутнім дослідникам впевнено розпочинати свої власні науково-дослідницькі проєкти.

СХ-дослідниця, яка співпрацює з MZ HUB, Анастасія Стриж наголосила на тому, що ОНП «Соціологія» є вичерпною та структурованою, передбачає формування в здобувачів всіх необхідних компетенцій для подальшої роботи в межах отриманої кваліфікації. Вона запропонувала додати до списку видів економічної діяльності 63.99 – надання інформаційних послуг (Секція J, Розділ 63. Надання інформаційних послуг), а також включити до каталогу вибіркових дисциплін оглядовий курс із методів соціологічних досліджень у сучасних бізнес-процесах, який дозволить сформувати у здобувачів здатність застосовувати емпіричні соціологічні методи для покращення роботи бізнес-організацій.

За результатами обговорення будуть підготовлені відповідні зміни до ОНП, а змістовні новації обов’язково імплементуються в освітній процес.

Доцентка кафедри політології, соціології та публічного управління
Вікторія Бойко


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram