Версія для друку

ХІ Міжнародна науково-практична інтернет-конференція на факультеті економіки

4-5 квітня на базі факультету економіки Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара проводилася ХІ Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Економіка і менеджмент-2024: перспективи інтеграції та інноваційного розвитку».

Такі конференції є чудовою можливістю для студентів та професорів обмінюватися знаннями, дослідженнями та ідеями. Факультет економіки ДНУ продовжує свою роботу на науковому фронті, об’єднуючи вітчизняних та закордонних науковців задля пошуку напрямків вирішення актуальних питань сьогодення щодо розвитку економіки, підприємництва та менеджменту в умовах глобалізації, встановлення контактів між ученими різних країн.

Співорганізаторами конференції виступили: Департамент освіти і науки Дніпропетровської обласної державної адміністрації; Дніпропетровська торгово-промислова палата; Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара; Університет митної справи та фінансів; Поліський національний університет (м. Житомир); Полтавський державний аграрний університет; Університет прикладних наук (м. Міттвайда, Німеччина); Університет «Центр менеджменту» (м. Інсбрук, Австрія); Британський університет (м. Дубаї, ОАЕ); Інтегральний університет (м. Лакхнау, Індія); Софійський університет Святого Климента Охридського (м. Софія, Болгарія).

На конференції свої наукові доробки представили аспіранти, науково-педагогічні працівники та студенти Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, а також науковці з різних регіонів України та країн ЄС.

Традиційно на пленарному засіданні учасників конференції привітала деканеса факультету економіки ДНУ докторка економічних наук, професорка, заслужена діячка науки і техніки Тетяна Гринько. Тетяна Валеріївна зазначила, що конференція відбувається у надзвичайно складний час в умовах війни, але її проведення свідчить про те, що життя має тривати і наукові дослідження мають знаходити рішення з актуальних проблем розвитку економіки, підприємництва, менеджменту, туризму в непростих умовах сьогодення.

Із привітанням учасників виступив також проректор з наукової роботи ДНУ кандидат біологічних наук, доцент Олег Маренков, який відзначив значимість й актуальність тематики конференції, особливо для післявоєнного відновлення нашої країни.

Також на захід завітали представники австрійського Університету «Центр менеджменту» – професор з управління проєктами і процесами, PhD, випускник факультету міжнародної економіки ДНУ Євген Богодістов і професорка з організаційної поведінки та міжкультурного менеджменту, PhD Уенді Фарел, які зосередили свою увагу на важливих питаннях щодо європейських практик розподілу ресурсів циркулярної економіки між країнами та методології вибору засобів комунікації.

Робота конференції організовувалася у онлайн-форматі за 13 секціями: «Підприємництво: сучасні проблеми та перспективи розвитку»; «Управління конкурентоспроможністю економічних суб’єктів: методи, інструменти, механізми»; «Інноваційний розвиток підприємств в динамічному підприємницькому середовищі»; «Стратегії розвитку бізнесу в умовах кризи: міжнародний та національний аспекти; «Сучасні проблеми теорії та практики функціонування підприємств»; «Україна в глобалізованому світі та її геоекономічні пріоритети»; «Сучасні проблеми розвитку цифрової економіки»; «Диджитал-інновації в обліку, аналізі, аудиті та оподаткуванні»; «Інтеграція держави, бізнесу, науки, освіти в умовах цифровізації суспільства»; «Тенденції розвитку маркетингу в цифровому середовищі»; «Сучасний менеджмент: тенденції, проблеми та перспективи розвитку»; «Мейнстрим розвитку міжнародного туризму; «Драйвери конкурентоспроможності HoReCa індустрії».

Під час онлайн-засідань у доповідях зарубіжних і українських науковців окреслювалося коло проблемних питань, зокрема щодо пошуку нових підходів до забезпечення економічного розвитку суб’єктів підприємництва в сучасних умовах глобальної нестабільності та військової агресії.

Загалом, захід пройшов у дружній атмосфері, науковці та практики мали можливість обмінятися думками щодо задекларованих тематик. Під час проведення конференції за секціями жвавий інтерес викликало обговорення проблемних питань, що відзначило високий загальний рівень наукових досліджень учасників, які брали активну участь в онлайн-конференції.

Підбиваючи підсумки конференції, організатори та учасники підкреслили високий науково-практичний рівень доповідей, де дослідження мали чітко виражений практичний характер. Професорка Тетяна Гринько наголосила на важливості інтеграції наукових досліджень у міжнародний та європейський простір, а ще побажала науковцям натхнення та успіхів у подальших дослідженнях.

Також за результатами роботи конференції був виданий збірник тез доповідей.

Такі конференції відіграють важливу роль у сприянні розвитку наукової спільноти та обміну знаннями між науковцями. Сподіваємося, що учасники змогли знайти нові перспективи та ідеї для вирішення актуальних проблем сьогодення.

Заступниця декана факультету економіки
Ольга Пащенко


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram