Версія для друку

Онлайн-майстеркласи студентських робіт для ліцеїстів області

Минулого тижня представники факультету прикладної математики ДНУ провели серію профорієнтаційних заходів для учнів Обухівського та Марганецького ліцеїв –майстеркласи практичних студентських робіт.

Подібні онлайн-зустрічі зі старшокласниками проводяться не вперше. У лютому студенти Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара вже продемонстрували ліцеїстам презентацію факультету прикладної математики, а також надали докладну інформацію про факультет та наш університет й різноманітні рекомендації, що допомогли учням визначити їхні професійні уподобання. Організовані за сприяння заступниці декана з виховної роботи, асистентки кафедри комп’ютерних технологій Світлани Сірик та голови студентської ради факультету третьокурсниці Ганни Будзак, такі заходи, безперечно, підсилили інтерес ліцеїстів до Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара та факультету прикладної математики, зокрема.

Цікаво, що до нового профорієнтаційного заходу разом із сестрою-першокурсницею ФПМ Яною долучився також випускник ФПМ Максим Рибченко, який закінчував Обухівський ліцей. Ця зустріч виявилася не лише чудовою можливістю для ліцеїстів безпосередньо поспілкуватися зі старшими колегами, й слугувала вдалою платформою для активізації їхнього пізнавального інтересу до математики і програмування. Адже спільно переглядалися, а потім обговорювалися готові практичні студентські роботи на різну тематику.

Так, своїми творчими напрацюваннями з учнями поділилися представники усіх чотирьох факультетських спеціальностей:

аспіранти: Андрій Світлий, Єгор Панасенко;

студент-випускник 2024 року Михайло Масенко;

студенти Єгор Кучеренко (ПА-22у-1), Данило Закутній (ПС-20-1), Максим Потапов (ПЗ-22-3), Павло Пономаренко (ПЗ-23м-1);

молодий викладач кафедри комп’ютерних технологій Данило Єгошкін.

Наприклад, Максим Потапов презентував модель створення сайту за допомогою мов html та java. Данило Закутній надав інформацію про застосування математичних наук у використанні складних систем теорії прийняття рішень, продемонструвавши метод Гурвіца для знаходження мінімальних втрат.

Показ робіт студентів ДНУ дуже сподобався учням і викладачам як Обухівського ліцею, так і Марганецького ліцею №10.

Робота аспіранта І року навчання Єгора Панасенка «Будування структури рослин та дерев за допомогою фракталів»

Робота аспіранта І року навчання Єгора Панасенка «Множина Мандельброта у 3D вимірі»

Робота-презентація студента групи ПА-22у-1 Єгора Кучеренка «Спеціальність 113 – Прикладна математика»

Робота аспіранта ІІІ року навчання Данила Єгошкіна з написання шейдерних програм для нелінійного редактору відео та зображень

Робота студентки Карини Сергєєвої «Побудова фракталів за допомогою Python та Blender»

– Такі майстеркласи студентських робіт – це один із важливих факторів, який впливає на вибір нашого університету потенційними вступниками, а також надає можливість організації професійного відбору абітурієнтів до факультету. Тож ми і надалі продовжуватимемо побідну форму онлайн-роботи з випускниками ліцеїв Дніпропетровської області. Адже підтримка зв’язку з навчальними закладами, старшокласниками і вчителями, їхнє постійне інформування про різні профорієнтаційні заходи, що проводяться на факультеті та у всьому Дніпровському національному університеті, – неодмінна частина успіху загальної профорієнтаційної роботи, яка починається задовго до вступної кампанії, – переконані на факультеті прикладної математики ДНУ.

Наразі викладачі факультету зосереджені на пошуку її нових ефективних форм у дистанційному форматі, що значно розширює географію учасників та надає більш зручні способи зворотного зв’язку. До прикладу:

– проведення безкоштовного онлайн-тестування в форматі НМТ;

– проведення профорієнтаційних онлайн-зустрічей за участю викладачів, студентів, аспірантів усіх спеціальностей ФПМ;

– проведення онлайн-майстеркласів студентських робіт;

– проведення загальноуніверситетських та факультетських Днів відкритих дверей;

– поширення інформацію про профорієнтаційні заходи ДНУ через соціальні мережі Facebook, Telegram, Instagram

– надання інформації на сайти СЗОШ про профорієнтаційні заходи університету, факультету прикладної математики;

– здійснення особистих телефонних зв’язків із директорами, вчителями закладів загальної середньої освіти;

– укладання договорів про співпрацю між ДНУ та СЗОШ.

Ось лише кілька профорієнтаційних заходів різних дистанційних форматів, нещодавно проведених представниками факультету прикладної математики:

- особисті дзвінки в СЗОШ Дніпра: №1, №28, №105, №124, №133, №134;

- особисті дзвінки директорам СЗОШ Дніпропетровської області: Заплавський ліцей, Поливанівський ліцей, Починософіївський ліцей, Оленівський ліцей, Шевський ліцей, Шевченківський ліцей, Гупалівський ліцей, Першотравенський ліцей, Межівський ліцей №1;

- розсилка «Оголошення» у навчальні заклади Дніпропетровської області: Чернечинський ліцей, Дмухайлівський ліцей, Магдалинівський ліцей, Жданівський ліцей, Мар’ївський ліцей, Новопетрівський ліцей, Казначеєвський ліцей, Очеретуватівський ліцей, Котовський ліцей, Толчинська гімназія, Кільченський ліцей, Личківськтий ліцей, Межівський ліцей №2, Межівський ліцей №3;

- онлайн-профорієнтаційні зустрічі з учнями та викладачами навчальних закладів: Гупалівський лійей, Заплавський ліцей, дніпровські СЗОШ №28, №133

- онлайн-майстеркласи студентських робіт: Обухівський ліцей, Марганецький ліцей №10;

- підписання договору із СЗОШ №28;

- безкоштовне онлайн-тестування у форматі НМТ.

Факультет прикладної математики


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram