Версія для друку

Практичні заняття студентів-журналістів на ДніпроTV

Студенти факультету систем і засобів масової комунікації Дніпровського національного університету завітали до студії телеканалу ДніпроTV. Досвідчені журналісти провели для своїх майбутніх колег захопливу екскурсію.

Гостинно зустрів майбутніх журналістів – здобувачів ОП 061 «Журналістика» – телевізійний канал ДніпроTV. Практичне заняття першокурсників і третьокурсників в безпосередньому спілкуванні з фахівцями відбулося у рамках дисциплін «Вступ до спеціальності», «Моделі телерадіомовлення: ґенеза і сучасний стан».

Як відбувається створення телевізійного контенту; як планувати роботу і розставляти пріоритети, щоб отримати бажаний результат; як створюється фото і відеорепортаж; як формується команда щодо певного сюжету – такими секретами ділилися досвідчені журналісти і оператори каналу.

Студенти ознайомилися з технологічними та практичними аспектами роботи сучасного телевізійного каналу, на кшталт, стандартами телевізійного мовлення, зображення із звуковим супроводом (та ще й у реальному часі!). Також першокурсники отримали завдання створити свій перший фоторепортаж із подальшою публікацією у факультетському виданні ГончарІнфо.

Студенти мали низку запитань щодо журналістської діяльності, на які отримали цікаві, іноді, несподівані відповіді. Весело, креативно. цікаво проминув час. Подібні заходи мотивують, дають змогу розуміти правильність обраного шляху, відкривають незнані до цього можливості журналістики.

Наприкінці майбутні журналісти мали змогу відчути себе ведучими й учасниками телепрограми та сфотографувалися на фоні бажаних сучасних локацій ТВ-каналу.

На майбутнє у рамках дисциплін, що викладаються на факультеті систем і засобів масової комунікації ДНУ, планується проведення практичних занять на інших телевізійних і радійних каналах, редакціях друкованих видань із залученням роботодавців зі ЗМІ.

Завідувач кафедри масової
і міжнародної комунікації
Людмила Хотюн


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram