Версія для друку

Про організацію освітнього процесу у 2023-2024 навчальному році

Навчання в умовах війни в Україні є викликом для всіх сторін, проте за допомогою відповідних заходів та співпраці можливо забезпечити освітній процес та безпеку здобувачів вищої освіти та працівників.

Керівництво університету постійно впроваджує заходи, спрямовані на забезпечення сталості освітнього процесу, дотримання визначених обсягів та відповідної якості освітніх послуг, керуючись Законом України «Про вищу освіту» та згідно з нормативною базою, що регламентує освітній процес в ДНУ. Регулярно розробляються та впроваджуються алгоритми організації освітнього процесу, спрямовані на мінімізацію впливу обставин воєнного часу. При цьому ми виходимо із принципів пріоритетності безпекових заходів для збереження життя і здоров’я всіх учасників освітнього процесу та дотримання їхніх прав.

Відповідно до наказу № 42-г від 30.08.2023 дати початку занять в 2023-2024 навчальному році:

- з 04.09.2023 – для студентів усіх курсів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти денної форми навчання;

- з 11.09.2023 – для студентів першого курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти денної форми навчання;

- з 04.09.2023 – для студентів другого курсу другого (магістерського) рівня вищої освіти денної форми навчання.

Навчальні заняття за освітніми програмами всіх рівнів вищої освіти з 4.09.2023 року до 23.09.2023 року будуть проводитися з використанням технологій дистанційного навчання в синхронному режимі у корпоративному середовищі Microsoft 365 (додаток MS Teams) у створених науково-педагогічними працівниками командах.

Інструкція щодо організації освітнього процесу в ДНУ з використанням дистанційного навчання затверджена наказом № 225 від 30.08.2023 року.

Для здобувачів вищої освіти заочної форми навчання освітній процес у 2023-2024 навчальному році буде відбуватися з використанням дистанційних технологій.

З 25.09.2023 року освітній процес для здобувачів вищої освіти денної форми навчання планується здійснювати у змішаному форматі, тобто поєднувати навчання з використанням дистанційних технологій з частковим проведенням окремих видів занять (лабораторних, практичних, семінарських) в аудиторіях університету.

Рішення щодо проведення практичних, лабораторних, семінарських занять в аудиторіях університету визначається керівництвом університету за погодженням з обласною військовою адміністрацією, керівництвом факультету, гарантами освітніх програм для кожної спеціальності, освітньої програми, курсу, групи окремо за погодженням зі здобувачами вищої освіти, виходячи з необхідності надання навичок практичної роботи, можливостей здобувачів та викладачів тощо. За можливістю буде здійснюватися онлайн трансляція таких занять.

У разі зміни форми проведення занять (не пізніше ніж за три робочих дні до запланованої дати) до відома учасників освітнього процесу буде доводитися оновлений розклад занять на наступний період. В оновленому розкладі визначатимуться переліки занять (видів робіт) з навчальних дисциплін, що проводять очно в навчальних корпусах і приміщеннях ДНУ, а також ті, що проводять з використанням технологій дистанційного навчання.

В разі оголошення в м. Дніпрі сигналу «Повітряна тривога» або інших сигналів оповіщення під час проведення аудиторних занять здобувачі вищої освіти разом з науково-педагогічними працівниками, які проводять заняття, повинні організовано перейти до укриття та перебувати там до завершення сигналу тривоги.

Формат освітнього процесу може змінюватися впродовж навчального року залежно від рівня безпеки в Україні та в місті Дніпрі зокрема й затверджується наказом ректора Університету за погодженням з обласною військовою адміністрацією.

Навчальний відділ ДНУ


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram