Версія для друку

Навчальне стажування у Канаді за програмою Mitacs Globalink Research Internship

Студент факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем ДНУ Даниїл Дмитрієв перебуває в Канаді, де проходить 12-тижневе науково-дослідницьке стажування за програмою Mitacs Globalink Research Internship (м. Саскатун, провінція Саскачеван, Канада) на базі Університету Саскачевану. Уже не вперше програма Mitacs пропонує нашим студентам експериментальне навчання у найкращих дослідницьких установах Канади.

Мене вразила кількість обладнання в лабораторії, у якій я проводжу дослідження. Якщо ж говорити про сам проєкт, то ми працюємо з рентгенівським випромінюванням та наноматеріалами. Цікавий досвід! За період стажування я, абсолютно точно, отримав багато емоцій і завдяки практиці покращив володіння англійською. Було цікаво оцінити та порівняти мислення людей, які живуть за іншим економічним та соціальним устроєм, – розповідає Даниіл. – Усім, хто планує стажування за програмою Mitacs, раджу витратити трохи часу на поверхове знайомство з країною перед подорожжю. Таким чином, вам буде легше знайти продуктові магазини поруч з місцем проживання, розваги, розуміти деякі особливі закони або де знаходиться українська діаспора і чи має вона веб-сайт і таке інше. Запевняю: по приїзді виникне багато запитань, про які ви навіть не думали під час підготовки, і тому попередній пошук інформації зменшить та полегшить вашу «акліматизацію».

Щодо відпочинку, то в місті Саскатун є досить багато всього: музеї, парки, зоопарк, боулінг, гольф, кінотеатри, магазини настільних ігор та інше, – продовжує юнак. – Зазначу, що для мене було деякою несподіванкою побачити велику кількість різноманітних ресторанів на душу населення, вони буквально є майже на кожній вулиці.

Я познайомився з багатьма людьми, і не тільки з місцевими, а й з інших країн, які приїхали сюди працювати чи навчатися. Деякі з них чимось допомогли мені, а з іншими ми просто обмінялися контактами. Головне не боятися розмовляти та заводити знайомства, тому що у переважній кількості випадків під час участі у таких програмах ви маєте можливість налагодити зв'язки з багатьма цікавими особистостями.

Якщо ви маєте бажання взяти участь у якійсь програмі обміну чи стажування, то раджу не зволікати та спробувати свої сили, навіть якщо здається, що шансів обмаль. Щиро бажаю натхнення, терпіння та успіхів!

Усі враження Даниїла Дмитрієва про стажування в Канаді – у розділі «Відгуки учасників програм обміну»: https://www.dnu.dp.ua/view/vrashennya_stydentiv

Зазначимо, що наразі відкритий конкурс на дослідницьке стажування за програмою Mitacs Globalink Research Internship на 2024 рік. Детально з умовами конкурсу можна ознайомитися на нашій сторінці у фейсбуці: https://www.facebook.com/dnu.iro/

Долучайтеся!

Відділ по роботі з міжнародними організаціями
та іноземними партнерами


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram