Версія для друку

Премія на честь загиблого випускника ДНУ

6 травня у Дніпрі відбулося урочисте нагородження лауреатів Премії імені Сергія Столбцова – загиблого на фронті випускника ДНУ, вчителя географії Дніпровського ліцею інформаційних технологій (ЛІТ) при ДНУ.

Сергій Володимирович Столбцов народився і виріс в Новомосковську. У 2010 році закінчив кафедру географії геолого-географічного факультету Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара за фахом «магістр географії» й отримав диплом з відзнакою. До 2014 року був вчителем І категорії Дніпровського ліцею інформаційних технологій (ЛІТ) при ДНУ. З 2014 року також працював у НВК «Європейська гімназія» м. Дніпро, був рекомендованим експертом ЗНО з географії Дніпропетровського регіонального Центру оцінювання якості освіти. Сергій мав великі успіхи у викладацькій роботі. Для своїх учнів він був улюбленим викладачем, мудрим наставником, авторитетом, лідером думки, взірцем людяності та справжнім другом.

На початку повномасштабного вторгнення Сергій Столбцов вступив до лав територіальної оборони. Пізніше став стрільцем, а за два тижні до загибелі був призначений командиром взводу 102 батальйону ТрО. Загинув 28 вересня 2022 року у бою з російськими загарбниками на Донецькому напрямку.

Спеціальна премія на честь полеглого вчителя С.В. Столбцова була ініційована благодійницею Оленою Сосєдкою – співзасновницею першої в Україні відкритої фінтех-екосистеми Concord Fintech Solutions. Фінансування проєкту взяв на себе Concord Bank, а в якості операційного фонду виступила Біржа Благодійності «ДоброДій». Премією відзначатимуть учнів та їхніх керівників, що демонструють високий рівень академічних та наукових досягнень.

Зокрема, під час першого урочистого нагородження премію отримали 38 найкращих учнів Дніпровського ліцею інформаційних технологій – переможців та призерів всеукраїнських і регіональних предметних олімпіад та обласного етапу всеукраїнського конкурсу МАН, а також 35 вчителів, які продемонстрували найбільші професійні успіхи протягом навчального року. Грошова винагорода склала від 2 500 грн до 3 700 грн в залежності від рівня перемоги та рівня олімпіад.

Нагородження учнів та вчителів ЛІТу Премією імені Сергія Столбцова стало першою ланкою у спеціальній освітній програмі, покликаній підтримати талановитих учнів та створити додаткові можливості для подальшої освіти і майбутнього працевлаштування в Україні. Також діятиме грантова програма для випускників. Кошти можна буде витратити лише на освітні програми.

Інформаційно-аналітичне агентство
ДНУ ім. О.Гончара
за матеріалами Суспільне Дніпро


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram