Версія для друку

Міжнародний стритарт від дизайнерів ДНУ

Із польського міста Мичковце повернулися студентки кафедри образотворчого мистецтва і дизайну ДНУ, де протягом двох тижнів реалізовували проєкт візуальної комунікації для творчої фундації «Бещади».

Тетяна Талько, Марія Юдіна та Альона Присяжнюк разом із завідувачем кафедри Віктором Корсунським прикрасили своєю роботою фасад архітектурного комплексу площею 60 кв.м. у фірмовому стилі закладу. Фундація «Бещади» є стейкхолдером за освітньою магістерською програмою 022 Дизайн середовища та працедавцем для випускників ДНУ. Протягом майже десяти років співпраці реалізовано вже чимало проєктів. Попередні роботи були пов’язані з дизайном інтер’єру комплексу «Бещади».

До від’їзду в Польщу ми зробили проєкт графічного муралу в електронному вигляді. І вже безпосередньо на місці виконання роботи перенесли контурне зображення з цифрового проєктора на зовнішню стіну будівлі. Такий початковий етап технологічно може виконуватися лише ввечері, – розповідає завідувач кафедри образотворчого мистецтва і дизайну ДНУ, кандидат педагогічних наук, член Спілки дизайнерів України Віктор Корсунський. – Некольоровий графічний мурал під назвою «Сімейний тревел-тур» виконаний акриловими фасадними фарбами із застосуванням будівельного риштування для зручності та безпеки митців. Чому ми зобразили ведмедів? Ведмедя ви можете побачити на логотипі фундації, і, загалом, польські Бещади вважаються ведмежим краєм. А «Сімейний тревел-тур» – тому що фундація не лише проводить міжнародні художні пленери, а й приймає родини на відпочинок.

Керівництво «Бещад» підкреслило високий професійний рівень роботи дизайнерів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара та наголосило, що поліпшення зовнішньої стилістики комплексу завдяки таким проєктам сприяє зростанню кількості туристів. Є домовленості про наступні спільні проєкти візуальної комунікації, попереду ще багато роботи.

Творча команда ДНУ під час поїздки оглянула краєвиди Карпатського регіону Бещади, величезне озеро Соліно, відвідала художній музей міста Санок, де експонуються роботи відомих польських майстрів. Дівчата-дизайнерки були в захваті від унікального поєднання етнічної та блюзової музики у виконанні бардів курортного містечка Полянчик.

Під час війни психологічно важко виконувати такі творчі проєкти. Але ми маємо продовжувати міжнародну співпрацю, мобілізуватися і залишатися в тренді, – зазначає Віктор Корсунський.


Відділ по роботі з міжнародними організаціями
та іноземними партнерами


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram