Версія для друку

Додаткові безкоштовні курси для студентів та викладачів

Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара долучено до програми платформи Coursera for Campus, що надає змогу безкоштовно обирати навчальні курси та проходити навчання з отриманням сертифікату.

Відповідно до Положення про порядок визнання результатів навчання здобувачів вищої освіти ДНУ, отриманих у неформальній освіті, за умови успішного проходження відповідного курсу здобувачі освіти отримують можливість зарахувати певний освітній компонент або його частину як результат неформального та/або інформального навчання.

Зокрема, для перезарахування результатів освітнього компоненту в цілому чи окремих його частин студенти та аспіранти мають подати відповідну заяву, а також документи, що підтверджують участь та набуті результати навчання (дипломи, свідоцтва, сертифікати тощо).

Так само для науково-педагогічних працівників успішне проходження курсів відповідного спрямування може бути визнано як підвищення професійної кваліфікації.

Нагадаємо, ліцензію для безкоштовного доступу до освітньої платформи Coursera for Campus ДНУ отримав улітку 2020 року. Тоді нашому університету було надано 6000 ліцензій для прослуховування будь-яких навчальних курсів від провідних світових університетів.

Загалом, освітня платформа Coursera – це бібліотека з-понад 3,800 курсів (здебільшого англомовних, але є також українською), структурованих у 400 спеціальностей від понад 100 провідних університетів і бізнесів. І хоча Coursera не є альтернативою дистанційному навчанню за розкладом із викладачами університету, але надає чудову можливість засвоїти додаткові курси за своєю спеціальністю чи вдосконалити навички з іноземної мови, програмування та ін.

Докладніша інформація про Coursera за посиланнями:

Coursera у Вікіпедії

Coursera в Ютубі

Процедура приєднання до Coursera for Campus

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram