Версія для друку

Соціальний проєкт «Долонька в долоні»

Корисний соціальний проєкт разом із родиною та однодумцями втілила в життя студентка факультету систем і засобів масової комунікації Кристина Потапова. Під егідою власної громадської організації «Долонька в долоні» активісти пропонують відповідальним батькам безкоштовно виробити дитячі ідентифікаційні картки чи браслети.

Ідея розрахована на батьків, які піклуються про власних дітей, адже вони часто губляться у натовпі, навіть у мирний час. А в умовах військового стану, можливої паніки та скупчення людей, така ідентифікаційна інформація може врятувати дитині життя та допомогти швидше знайти її родичів чи батьків. Загалом, уже понад 1,5 мільйони дітей покинули країну як біженці. Наші українські діти сьогодні також наражаються на підвищений ризик стати жертвами торгівлі людьми та експлуатації. Ніхто не застрахований від зникнення дитини. А зазвичай найбільше губиться дітей, які ще не можуть пояснити інформацію про себе та батьків, їхній номер телефону, місце проживання. Будь-яка записка в куртці так само може загубитися, як тільки з дитини знімуть верхній одяг. У цей момент ідентифікація дитини повністю втратиться. Проте до такої ситуації можна підготуватися, уникнувши неприємних наслідків. У цьому як раз і допоможуть наші дитячі ідентифікаційні бейджі чи браслети, – пояснила Кристина.

Власне, пропоновані дитячі ідентифікаційні бейджі або браслети – це QR-код та інформація про дитину, нанесені на пластикову чи нейлонову стрічку за допомогою термодруку. Вони довговічні та не боїться води. Бейдж із фотографією одягається на шию за допомогою стрічки. Цей виріб рекомендований дітям від 5 років. А от ідентифікаційний браслет – для дітей до 5 років, адже самостійно зняти його з руки без допомоги дорослих дитина не зможе.

Для продукування цих виробів автори створюють анкету дитини з вказаними ім'ям, датою народження, групою крові, інформацією про критичні хвороби (наприклад, алергії, діабету, епілепсії, проблем із серцем – зашифровані спеціальним кодом), адресою проживання, телефонами батьків та близьких родичів. Анкета доступна при зчитуванні QR-коду з ідентифікаційного браслета чи бейджу. Таким чином поліція зможе в найкоротший термін знайти дитину, що загубилася, зв'язавшись із батьками або близькими дитини по телефону і повідомити про місце її перебування.

Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара пишається такими важливими і суспільно корисними ініціативами своїх студентів!

Більше про проєкт

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram