Версія для друку

Все про національний мультипредметний тест

Шановні абітурієнти! Пропонуємо вам підбірку інформації стосовно реєстрації, підготовки і складання національного мультипредметного тесту.

З огляду на ситуацію в державі Міністерство освіти і науки України ухвалило рішення про продовження термінів формування реєстраційних карток для участі в національному мультипредметному тестуванні. Реєстрація продовжена до 19 квітня.

Нагадаємо, у 2022 році щоб вступити до омріяного університету кожен охочий має складати національний мультипредметний тест (НМТ). Для його проходження необхідна реєстрація на участь.

Охочі, які зареєструвалися для участі в ЗНО, у травні обов’язково мають підтвердити бажання складати НМТ, а також повідомити організаторам регіон, у якому вони перебуватимуть у липні.

Для організації вступних випробувань на бакалаврат потрібна підтверджена інформація про потенційних учасників цих випробувань. Детальніше про те, як взяти участь у національному мультипредметному тесті, читайте на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Також команда УЦОЯО вже підготувала:

  • роз’яснення про зміст, структуру й оцінювання блоку національного мультипредметного тестування з української мови
  • Зокрема, зміст завдань блоку НМТ з української мови відповідатиме чинній програмі ЗНО з української мови і охоплюватиме всі мовні теми, вивчення яких передбачено в шкільному курсі української мови. Це: «Фонетика. Графіка. Орфоепія. Орфографія»; «Лексикологія. Фразеологія»; «Будова слова. Словотвір»; «Морфологія»; «Синтаксис»; «Стилістика»; «Розвиток мовлення».

    Розділ мовознавства блоку НМТ з української мови відповідає тому, що характеризує зміст тестів ЗНО. Щоправда, розділам «Стилістика» та «Розвиток мовлення» приділено дещо менше уваги з огляду на комп’ютерний формат тестування, який, зокрема, унеможливлює використання завдань на надання письмової розгорнутої чи короткої відповідей.

    Усього в блоці з української мови буде 20 завдань, з-поміж яких: 15 завдань із вибором однієї правильної відповіді з 4 або 5 варіантів; 5 завдань на встановлення відповідності.

    У блоці НМТ з української мови не буде завдань, які передбачають надання письмової розгорнутої чи короткої відповідей, а також завдань з української літератури.

    Завдання з української мови оцінюватимуться відповідно до схеми нарахування балів ЗНО: по 1 тестовому балу за кожну правильну відповідь і по 1 тестовому балу за правильно визначену логічну пару. За виконання завдань блоку НМТ з української мови можна отримати від 0 до 35 балів.

    Результат (кількість набраних балів) абітурієнти дізнаються після виконання блоків НМТ. Пізніше результат кожного блоку буде переведено в шкалу 100-200 балів. Для отримання результату за цією шкалою достатньо буде набрати хоча б один тестовий бал.

    Докладніше читайте на сайті МОНУ.

  • роз’яснення про зміст, структуру й оцінювання блоку національного мультипредметного тестування з математики
  • Зміст завдань блоку НМТ з математики буде відповідати чинній програмі ЗНО з математики. Ця програма охоплює всі теми з алгебри й геометрії, які вивчалися у шкільному курсі, а саме: «Числа і вирази»; «Рівняння, нерівності і їх системи»; «Функції»; «Ймовірність випадкової події, вибіркові характеристики (середнє значення), аналіз діаграм та графіків»; «Планіметрія»; «Стереометрія».

    Усього в блоці НМТ з математики буде 20 завдань, з-поміж яких: 14 завдань з вибором однієї правильної відповіді з п’яти запропонованих варіантів; 4 завдання на встановлення відповідності (потрібно встановити по 3 «логічні пари»); 2 завдання відкритої форми з короткою відповіддю (неструктуровані завдання).

    Зверніть увагу, що в блоці НМТ з математики не буде завдань відкритої форми з розгорнутою відповіддю.

    Більше про блок математики НМТ читайте на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

  • роз’яснення про зміст, структуру й оцінювання блоку національного мультипредметного тестування з історії України
  • Зміст завдань блоку НМТ з історії України відповідатиме чинній програмі ЗНО з історії України. Ця частина охоплює теми, передбачені у шкільному курсі цієї дисципліни.

    Важливо, що в блоці НМТ з історії України будуть завдання, що стосуються історичного періоду: «Історія України 1914 р.– початку ХХІ ст.». Ці теми були складниками ДПА у формі ЗНО з історії України.

    Усього в блоці НМТ з історії України 20 завдань, з-поміж яких: 15 завдань із вибором однієї правильної відповіді з чотирьох варіантів; 5 завдань на встановлення відповідності (потрібно встановити по 4 «логічні пари»).

    Завдання з історії України оцінюватимуться відповідно до схеми нарахування балів, застосовуваної в ЗНО. Тобто, по 1 тестовому балу буде нараховано за кожну правильну відповідь за завдання «з вибором однієї правильної відповіді» та по 1 тестовому балу за кожну правильно визначену логічну пару в завданнях на «встановлення відповідності». За виконання завдань блоку НМТ з історії України можна отримати від 0 до 35 балів.

    Результат (тобто кількість набраних балів за правильно зроблені завдання) можна буде дізнатися після виконання блоків НМТ. Пізніше результат кожного блоку буде переведено за шкалою 100-200 балів. Для отримання результату достатньо буде набрати хоча б один тестовий бал.

    Більше про блок історії України НМТ читайте на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

    Увага! Цього року вперше потрібно буде подавати для вступу мотиваційний лист.

    Відтак, 19 квітня о 16:00 відбудеться безкоштовний ознайомлювальний вебінар для вступників «Як писати мотиваційний лист».

    На вебінарі абітурієнти 2022 року дізнаються:

    • Що таке мотиваційний лист і навіщо він потрібен?

    • Як написати хороший мотиваційний лист для вступу до університету?

    • Які вимоги ставляться до мотиваційних листів?

    • Якою має бути структура мотиваційного листа?

    Реєстраційна форма

    За матеріалами сайту
    Міністерства освіти і науки України


    ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram