Версія для друку

Розпочалася реєстрація на основну сесію ЗНО-2022

Із 1 лютого по 9 березня (включно) триває реєстрація на участь у зовнішньому незалежному оцінюванні.

У тестуваннях зможуть узяти участь: випускники шкіл, учні (слухачі, студенти) закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти, а також випускники закладів загальної та вищої освіти минулих років.

ЗНО проводитиметься з 13 навчальних предметів. Кожен зареєстрований учасник має право за рахунок коштів державного бюджету пройти тести щонайбільше з п’яти навчальних предметів. Учасники, що бажатимуть скласти понад п’ять навчальних предметів, зможуть зробити це за кошти фізичних і юридичних осіб.

Основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання 2022 року проходитиме з 23 травня до 17 червня за графіком:

• фізика – 23 травня;

• хімія – 26 травня;

• українська мова, українська мова та література – 31 травня;

• математика, математика (завдання рівня стандарту) – 3 червня;

• іспанська, німецька, французька мови – 6 червня;

• англійська мова – 7 червня;

• історія України – 10 червня;

• географія – 14 червня;

• біологія – 17 червня.

Запрошення-перепустки, в яких зазначатимуться час і місце проведення тестувань, зареєстровані учасники зможуть завантажити зі своїх інформаційних сторінок не пізніше 29 квітня.

Інформація про результати основної сесії ЗНО з усіх навчальних предметів розміщуватиметься до 30 червня на інформаційних сторінках учасників тестування.

Основні рекомендації щодо реєстрації на ЗНО-2022

1. Потрібно створити реєстраційну картку, скориставшись сервісом «Зареєструватися», розміщеним на вебсайті Українського центру оцінювання якості освіти у рубриці «ЗНО/ДПА».

Для цього необхідно підготувати одну фотокартку розміром 3 × 4, що відповідає досягнутому віку, і зробити копію паспорта (сторінки з фотокарткою, прізвищем, ім’ям та по батькові (за наявності)). Випускники минулих років, окрім копії паспорта, мають зробити копію свідоцтва про здобуття повної загальної середньої освіти.

Особливу увагу під час створення реєстраційної картки учасникам, які у поточному році завершують здобуття загальної середньої освіти, варто звернути на вибір предметів ДПА та ЗНО. Їм треба вибрати чотири предмети для проходження ДПА і позначити, чи бажають вони отримати з них результат за шкалою 100‒200 балів. За потреби можна вибрати ще й п’ятий предмет для проходження ЗНО. Випускники минулих років вибирають навчальні предмети лише для проходження ЗНО.

2. Сформувати комплект реєстраційних документів і подати його особі, відповідальній за реєстрацію в закладі освіти, у якому навчається учень/студент.

Комплект реєстраційних документів має містити:

• оформлену реєстраційну картку, бланк якої формується із використанням спеціального сервісу «Зареєструватися»;

• засвідчену власноруч копію паспорта громадянина України;

• засвідчену власноруч копію документа про повну загальну середню освіту (для випускників минулих років);

• за потреби інші документи (медичний висновок про створення про створення особливих умов для проходження ЗНО, копію документа про зміну імені/прізвища, копію нотаріально засвідченого перекладу українською мовою документів, наданих іноземною мовою для реєстрації).

Випускники минулих років зможуть зареєструватися самостійно і надіслати комплект реєстраційних документів до відповідного регіонального центру.

3. Потенційні учасники тестування, які вже передали свої реєстраційні документи до регіонального центру, зможуть самостійно перевірити стан їх опрацювання. Для цього потрібно ввести номер реєстраційної картки в поле спеціального сервісу «Стан опрацювання документів».

Більше про реєстрацію для участі у ЗНО читайте на сайті Українського центр оцінювання якості освіти:

Процедура реєстрації

ЗНО-2022: Рекомендації щодо реєстрації

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram