Версія для друку

Студенти ФСЗМК проходитимуть практику в Слобожанській територіальній громаді

Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара уклав угоду про проведення навчальної практики студентів у структурі виконавчого комітету Слобожанської селищної ради Дніпровського району Дніпропетровської області. За відповідним направленням щорічно на базі відділу внутрішньої політики зможуть практикуватися студенти факультету систем і засобів масової комунікації ДНУ.

В урочистій церемонії підписання довгострокового договору про співпрацю взяли участь: ректор ДНУ Сергій Оковитий, проректор з науково-педагогічної роботи Дмитро Свинаренко, представники ФСЗМК на чолі з деканом Володимиром Демченком, з партнерської сторони – перший заступник голови Слобожанської селищної ради Ігор Шаповалов, заступниця селищного голови Олена Вергейчик та начальник відділу внутрішньої політики виконавчого комітету Слобожанської селищної ради Юрій Мельник.


Упевненість у тому, що співпраця виявиться ефективною, висловив ректор Сергій Оковитий. Сергій Іванович повідомив, що в ДНУ хотіли б розширити перелік спеціальностей, з яких можна буде проходити практику в органах місцевого самоврядування, та запросив партнерів більше дізнатися про наш університет: «ДНУ як класичний університет має широкий спектр напрямів підготовки фахівців високого рівня – бакалаврів, магістрів, кандидатів наук. Крім фахівців у сфері сфері масових комунікацій, ми готуємо спеціалістів з соціології, політології, юристів, економістів, яких потребують органи місцевого самоврядування. Також в останні місяці уклали договори з представниками технічної сфери, ІТ-компаніями та іншими важливими для Дніпровського регіону організаціями, які готові надавати нашим випускникам перші робочі місця», – зазначив ректор.


Із думкою, що підписана угода стане передумовою подальшої вигідної співпраці для обох сторін, погоджується й перший заступник голови Слобожанської селищної ради Ігор Шаповалов. «Студенти-практиканти матимуть можливість ближче познайомитися з нашою Слобожанською громадою. Такий досвід спонукатиме їх до саморозвитку, адже у них покращиться розуміння специфіки майбутньої професії та вдосконаляться фахові навички». Те, що без практик в установах, де по-справжньому зацікавлені в студентах, які прагнуть набути додаткових фахових компетенцій, не обійтися, добре розуміють в університеті. Саме тому найближчим часом студенти факультету систем і засобів масової комунікації ДНУ, що навчаються за освітніми програмами «Журналістика», «Медіакомунікації», «Реклама» та «Зв’язки з громадськістю», зможуть зсередини вивчити роботу інформаційного підрозділу відділу внутрішньої політики. «Подібні угоди про проходження практики наших студентів ми укладаємо не вперше. Наприклад, раніше було погоджене стажування вісьмох студентів ФСЗМК у різних підрозділах Центрального територіального управління Національної гвардії України. Адже наш факультет прагне відповідати вимогам сьогодення. Однією із таких вимог, безумовно, є підвищення якості освіти. Нині– це наріжний камінь, який перевіряєтьсяпрактикою. За настановами МОНУ, сучасні заклади вищої освіти зобов’язані не лише подбати про перше робоче місце випускника, а й практично підготувати його до майбутньої роботи», – пояснив декан ФСЗМК професор Володимир Демченко. Зі свого боку, від роботодавців університети чекають активної участі в оцінці роботи своїх випускників, а також допомоги в корекції навчальних планів і програм.


«У тому щоб студенти мали можливість обирати, де вони хочуть проходити навчальну практику, зацікавлені обидві сторони, – підтвердив Юрій Мельник, чий відділ безпосередньо координуватиме студентів-практикантів ДНУ. – Для нас це, насамперед, змога залучити «молоду кров» до розвитку громади та місцевого самоврядування загалом, а для ДНУ – чудова можливість відправити своїх студентів на стажування лідера децентралізації – успішної ОТГ. Наша угода про співпрацю діятиме до 2025 року включно. Мешканці громад сьогодні по телебаченню, радіо чи на різних інтернет-ресурсах бачать багато цікавого й корисного контенту. Таку ж захопливу, а головне, якісну інформацію вони прагнуть отримувати й від влади. І для цього ми готові реформувати нашу систему комунікації з громадськістю, громадськими організаціями та іншими суб’єктами. І нинішня угода з ДНУ – це лише перший крок. Ми також готуємо інші пропозиціїдо Дніпровського університету, бо наша територіальна громада зацікавлена іще в молодих фахівцях технічного напряму, соціологах, політологах тощо».


Нещодавно сам Юрій Мельник разом із випускницею ФСЗМК, провідною спеціалісткою відділу Єлизаветою Євтушенко отримали нові знання у галузі медіа освіти та прикладних соціально-комунікаційних технологій, пройшовши у ДНУ курс підвищення кваліфікації. Сертифікати про успішне завершення курсу були урочисто вручені на церемонії підписання угоди про співробітництво. «Я пишаюся бути частиною великої університетської родини Дніпровського національного університету, – говорить Єлизавета. – У 2018 році я закінчила навчання на кафедрі видавничої справи та редагування, а у 2020 році – магістратуру кафедри реклами та зв’язків з громадськістю. Тішуся тим, що з листопада цього року у мене з’явилася можливість випробувати свої сили в Слобожанській ОТГ. Як молодий спеціаліст я відчуваю там надійну підтримку. Найперше, захоплююся грамотним і справедливим підходом керівника відділу внутрішньої політики, який контролює нашу роботу, а також надає ідеї, які ми маємо висвітлити у ЗМІ. Адже нашою головною метою є показати мешканцям, якою є Слобожанська громада, а також висвітлити актуальні події і заходи, аби зацікавити людей, для яких ми, власне, і працюємо».


Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram