Версія для друку

Партнерські угоди для дуальної освіти

Партнерські угоди із роботодавцями та впровадження ефективної дуальної освіти стануть вагомою мотивацією для студентів – переконані в Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара. Новий партнер нашого університету – Sigma Software, «шведська компанія з українським корінням», як вони себе самопрезентують.

У п’ятницю, 5 листопада, ректор ДНУ професор Сергій Оковитий та керівник з освітніх питань Sigma Software Group Максим Почебут підписали угоду, яка передбачає реалізацію засад дуальної освіти для студентів трьох факультетів: механіко-математичного, фізики, електроніки та комп’ютерних систем та прикладної математики.

«Разом із представниками сучасних корпорацій ми вибудовуємо таке освітнє середовище, яке спрятиме досконалому опануванню студентами майбутньою спеціальністю та гарантуватиме перше робоче місце, – зазначив ректор Сергій Оковитий. – У нас є досвід співпраці з потужними промисловими корпораціями, таким як Interpipe, з різними ІТ-компаніями, куди приходять наші студенти практично з 2-3 курсу. Сьогодні ми формуємо складові дуальної освіти: розширюємо бази практики для студентів, осучаснюємо навчальні програми, будемо зараховувати курси і стажування в компаніях-партнерах, готувати дипломні проєкти за тематикою, актуальною для підприємства, яке надає перше робоче місце. Це суттєво мотивуватиме наших студентів».

«Компанія Sigma Software унікальна тим, що у нашому портфелі проєктів – увесь перелік технологій, які є на ринку. Blockchain, Big Data, Data Science, AR/VR, Machine Learning, Internet of Things, Infotainment, Embedded Development – усі нові технології, які виникають, ми інтерпретуємо та транслюємо в освітнє середовище, пропонуємо стажування, зокрема й для викладачів», – зазначив Максим Почебут.

Компанія працює більш ніж в десяти країнах Європи та Америки, а серед партнерів – Шведські авіалінії, Volvo, DaimlerChrysler AG, Viaplay, Formpipe, Oath, IGT.

Декан механіко-математичного факультету Олександр Хамініч вважає, що підписання цієї угоди змінить погляди молоді на вищу освіту: «Робота з такими технологіями дасть розуміння, що саме ґрунтовна математична підготовка в майбутньому стане запорукою кар’єрного успіху. Молоді люди прагнуть стати програмістами, щоб отримати все й одразу, але відсутність саме математичних знань далі їх гальмує. Ми відкрили освітню програму Математика інтелектуальних систем, здійснили перший набір та побачили зацікавленість абітурієнтів. Також затребувані спеціальності Статистика, Прикладне комп’ютерне та математичне моделювання».

Крім інших питань, партнери обговорили болючу для обох сторін проблему відтоку кадрів за кордон, на що Максим Почебут зауважив, що за часи пандемії на ринок України зайшли великі корпорації із масштабними проєктами, вирівнявся рівень заробітної плати айтішників з європейським, і проблема релокейту вже не така актуальна для ІТ-галузі.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram