Версія для друку

Презентуємо освітню програму Біотехнології та біоінженерія

Кафедра мікробіології, вірусології та біотехнології Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара презентує освітню програму Біотехнології та біоінженерія за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія».

Якщо ти амбітний, цілеспрямований, любиш життя в усіх його проявах, трохи знаєшся на біології, хімії, математиці, то тобі однозначно до нас!

Що таке біотехнологія?

Біотехнологія — міждисциплінарна галузь, що виникла на стику біологічних, хімічних і технічних наук та вивчає можливості використання живих організмів і біологічних процесів у виробництві.

Чому ми можемо навчити?

– складати технологічні схеми виробництв біотехнологічних продуктів, розраховувати матеріальний баланс;

– працювати на аналітичному обладнанні з різними об’єктами: бактеріями, бактеріофагами, молекулами білків та нуклеїнових кислот;

– проводити аналіз макромолекул insilico, працювати з базами даних різних геномів бактерій та вірусів, конструювати біотехнологічні системи для клонування генів;

– опрацьовувати великі обсяги інформації, розробляти дизайн досліджень, критично мислити та аналізувати інформацію.


Що з реальним практичним досвідом?

У процесі виконання курсових і дипломних робіт та при проходженні виробничої і науково-дослідної практики студенти мають змогу опанувати сучасні біотехнологічні, молекулярно-генетичні, мікробіологічні, вірусологічні, біохімічні методи; набути досвіду практичної роботи.

Чим ми пишаємося?

Випускники кафедри успішно працюють та займають провідні посади на промислових біотехнологічних підприємствах України: Верхньодніпровському крохмале-патоковому комбінаті, Ладижинському заводі ферментних препаратів, ТОВ «НВП “Вітан”», підприємствах харчової промисловості: «Злагода», ПАТ «Кондитерська фабрика А.В.К.», «Фанні», «Лакталіс», «Біола», «Мушкетер», а також у бактеріологічних і вірусологічних лабораторіях державних закладів та установах приватної форми власності.

Процес навчання тісно пов'язаний з науково-дослідницькою роботою кафедри, яка проводить спільні дослідження з провідними вітчизняними та закордонними установами: Національним технічним університетом України «Київським політехнічним інститутом імені Ігоря Сікорського», Національним університетом харчових технологій, Національним університетом «Львівська політехніка», Харківським національним університетом імені В.Н. Каразіна, Національним фармацевтичним університетом, Інститутом мікробіології і вірусології НАН України, Київським національним університетом ім. Т.Г. Шевченка, Університетом Сан-Дієго (США).

Які перспективи?

Найкраща перспектива – якісне працевлаштування. Випускники-біотехнологи мають змогу працювати на:

– підприємствах біотехнологічної промисловості (центрально-заводських лабораторіях, лабораторіях з підготовки продуцентів, поживних середовищ, відділах контролю та стандартизації);

– підприємствах харчової та переробної промисловості;

– в аграрному секторі та у сфері охорони навколишнього середовища;

– на виробництві фармацевтичних препаратів;

– в аналітичних лабораторіях Держстандарту та митного контролю України і судово-криміналістичної експертизи тощо.

Фахівці також мають змогу працювати науковими співробітниками у науково-дослідних академічних інститутах України, менеджерами та дослідниками в біотехнологічних та фармацевтичних компаніях України, Європи, країн Північної та Південної Америки.

Щиро запрошуємо на навчання за першим (бакалаврським) та другим (магістерським) рівнями вищої освіти за ОПП Біотехнології та біоінженерія.

Зробімо світ кращим разом із тобою!

Біолого-екологічний факультет


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram