Версія для друку

Високотехнологічний Open Day для студентів ДНУ

17 квітня в Інжиніринговій школі Noosphere на базі Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара відбувся незвичайний івент – цікавий та практичний Open Day для студентів-першокурсників ДНУ.

Ініціювали та провели захід першокурсники фізико-технічного факультету ДНУ Ігор Шибка і Данило Колчин з метою пошуку талановитих однодумців. Адже чимало студентів під час навчання прагне більшого: додаткових знань, практичного застосування лекційного матеріалу, власних досліджень та розробок. «Я прагну, щоб у моєму місті та в університеті було багато розумних та різносторонньо розвинених студентів. Це важливо, по-перше, щоб мені самому було цікаво з ними спілкуватися й навіть конкурувати, а, по-друге, щоб Дніпро займав сильні конкурентні позиції на міжнародних інноваційних виставках, інженерних і технічних змаганнях. Також я зацікавлений знайти у команду свого проєкту, який я наразі розпочинаю на базі Інжинірингової школи Noosphere, талановитих молодих інженерів для створення систем керування літальними апаратами», – розповів про свою мотивацію співорганізатор Open Day, голова наукового комітету студентської ради фізико-технічного факультету ДНУ Ігор Шибка.

Гостей заходу організатори здивували справді оригінальними локаціями. Так, на одній із них відбулася презентація незвичного проєкту, пов'язаного з використанням інженерії в археології, який отримав назву Noosphere Archaeology. Застосовуючи сучасні технології, учасники цього проєкту допомагають археологам швидше й ефективніше проводити археологічну розвідку. Таким чином, завдяки Noosphere Archaeology студенти профільних спеціальностей Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара здобувають практичні навички в умовах реальних розкопок. А на Open Day для практичного знайомства із проєктом ментори Інжинірингової школи Noosphere провели для допитливих гостей майстер-клас із користування георадаром.

На іншій локації показали майстер-клас із 3D-моделювання у програмі FreeCad. Гості вчилися самостійно розробляти модель дармовиса. Авторів найкращих моделей тепер чекатиме подарунок – створений під час майстер-класу дармовис надрукують за індивідуальним проєктом на 3D-принтері у лабораторії Інжинірингової школи Noosphere.

Також у рамках Open Day пройшла презентація стартапу Easy Deals, учасники якої отримали запрошення долучитися до складу команди розробників. Easy Deals – це соціальна мобільна платформа для пошуку надійних фахівців, які допоможуть вирішити побутові проблеми користувачів. Ідею цього стартапу запропонували випускники Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, які вже успішно реалізували себе в IT-сфері та готові до нових досягнень як співзасновники власного цифрового продукту. Наразі автори проєкту шукають у свою команду молодих IT-інженерів (iOS, Android, PHP, Backend, Frontend інженерів, а також QA). Для усіх інших студентів ДНУ – це чудова можливість стати частиною потенційно успішного стартапу й отримати досвід розробки реального високотехнологічного IT-продукту.

Організатори упевнені, подібна подія була гарною нагодою для живого спілкування та пошуку однодумців, якого так не вистачає у часи карантину.

Керівниця Інжинірингової школи Noosphere у ДНУ,
доцентка кафедри математичного забезпечення
електронних обчислювальних машин
Тетяна Булана


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram