Версія для друку

Презентуємо освітню програму Середня освіта (Українська мова і література)

Кафедри української мови та української літератури факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара презентують освітню програму 014 Середня освіта (Українська мова і література).

Яким ми бачимо сучасного вчителя?

Сучасний учитель – це партнер дитини, який уміє відчувати учнів. Це кваліфікований спеціаліст, який постійно самовдосконалюється й компетентний не лише в межах свого предмета. Саме на таку освіту, що втілює не лише аспект передавання знань, але й процес набуття найважливіших компетентностей, ми орієнтуємо наших студентів, які в подальшому стануть не просто гарними викладачами, а й взірцем, рольовою моделлю в житті учня.

Сучасний викладач може розділити цінності дітей нових поколінь, спрямувати їхню увагу до опанування популярних дисциплін, не забувши про класичні предмети, адже опанування мови та літератури – це, першочергово, розуміння самого себе. Наші випускники – професіонали, спроможні створити здорове, комфортне середовище в класах та аудиторіях; люди, які так само ніколи не зупиняються на шляху власного саморозвитку та самовдосконалення.

Що ви отримаєте?

Обравши нашу спеціальність, ви навчитеся відповідати вимогам нової української школи: бути професіоналом з підвищеним рівнем майстерності, розвиватися, самовдосконалюватися, оновлюватися із часом, отримувати задоволення від процесу викладання та плекати комфорт і зацікавлення учнів. Бути людиною, яка спрямовує інтерес не лише до свого предмету, але й до цінностей толерантності, рівності та лібералізму.

Ми пропонуємо теорію, підкріплену практичним досвідом!

Наші студенти проходять п’ять різних видів практики!

На фольклорній практиці ви матимете змогу відчути себе І. Франком або М. Костомаровим – відчайдушним збирачем перлин народної мудрості та творчості, людиною із життям, сповненим пригод та історій!

Практика з інформаційно-комунікаційних технологій надасть вам змогу відчути себе найкращим, найвигадливішим технічним майстром, спроможним провести урок на будь-якій платформі з будь-якого додатку, або навіть поєднавши найцікавіші додатки в одну послідовну конструкцію.

Виховна практика надасть змогу підібрати ключ до кожної юної душі, з якою ви працюватимете, зробити щасливими дітей навкруги, випромінювати радість та оптимізм, регенерувати креативні ідеї в розвагах, писати цікаві сценарії, робити костюми й декорації з підручних матеріалів.

Пропедевтична практика має комплексний характер, за якого студенти пізнають функції вчителя. Це систематизація та узагальнення всіх навичок з педагогічної майстерності та набутих знань із психології.

Педагогічна практика дасть змогу опанувати найдрібніші тонкощі викладацького фаху, на практичній діяльності продемонструвати отримані глибокі знання з української мови та літератури, опанувати всі аспекти роботи з документацією і відчути атмосферу викладання.

Які ваші кар’єрні перспективи?

Отримавши освіту викладача української мови та літератури, ви матимете змогу працювати викладачем, методистом загальноосвітніх навчальних закладів, співробітником управління освіти, приватним репетитором, автором вебінарів і тренінгів або модератором освітніх програм. Бути амбасадором змін, втілюючи всі свої ідеї на практиці!

І наостанок 5 причин, чому бути вчителем – це круто!

Причина 1. Учитель позитивно впливає на долі інших.

Причина 2. Учителювати – це постійно розвиватися.

Причина 3. Учитель долучається до змін у майбутньому суспільства.

Причина 4. Учителювати – це змога втілювати в життя будь-які проєкти.

Причина 5. Учителювати – це завжди бути «на часі»: бути в курсі новітніх тенденцій, технологій, трендів.

Отже, запам’ятайте:

Факультет української й іноземної філології та мистецтвознавства


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram