Версія для друку

Команда проєкту Warm Wall від ДНУ перемогла на конкурсі університетських стартапів

18 лютого відбувся фінал першого національного конкурсу університетських стартапів. У фінал вийшли десять команд, які в онлайн-форматі презентували свої ідеї, що були напрацьовані під час проходження курсу про інноваційне підприємництво в межах ініціативи “Підприємницький університет”.

Конкурс був організований мережею академічних бізнес-інкубаторів YEP за підтримки Програми USAID “Конкурентоспроможна економіка України” та Міністерства освіти і науки України спільно з Міністерством цифрової трансформації. Загалом конкурс задумувався як студентський, але зацікавив і викладачів курсу – до фіналу вийшли дві команди викладачів, які представляли свої наукові розробки.

Усього в проєкті взяли участь більше 2500 студентів з усієї України, які протягом першого семестру втілювали свої ідеї в стартап-проєкти. Вони представили на розгляд журі 120 стартапів. Боролися за перемогу й автори двох стартапів від ДНУ: «Покращення інфраструктури студмістечка» (автори – студентки фізико-технічного факультету Анастасія Орішечок, Яна Стояк, Анна Шевченко) та «Warm Wall» (серед авторів - співробітники НДІ енергетики, аспіранти та студенти фізико-технічного і біолого-екологічного факультетів).

За підсумками фіналу, I місце розділили студентський стартап Memoria (Національного університету кораблебудування імені адмірала Макарова) та стартап Warm Wall (Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара).

Університетський стартап Warm Wall передбачає реалізацію ідеї альтернативного опалення, де використовуються геліопрофілі та інші рішення, які спрямовані на підвищення енергоефективності будівель та зменшення використання природного газу або будь-якого органічного палива. Таким чином, наші фахівці допомогають вирішити одну із гостріших проблем України та глобальну проблему зменшення еміссії парникових газів.

Студентський стартап від ДНУ «Покращення інфраструктури студмістечка» спрямований на підвищення іміджу українських університетів, вирішення проблеми мотивації молоді до навчання в Україні.

На думку одного з авторів проєкту від ДНУ – наукового співробітника НДІ енергетики та старшого викладача фізико-технічного факультету Володимира Стаценка, проєкти, які взяли участь у національному конкурсі, демонструють розмаїття інноваційного середовища в університетах. Дуже цікавим, за його словами, був стартап OK Town! від Сумського державного університету, який увійшов до трійки лідерів.

Усі призери продовжуватимуть розвивати свої стартапи в рамках інкубаційної програми YEP!Starter, а переможці ще й виграли поїздку на інноваційну конференцію Startup Day (Тарту, Естонія).

Проректор з наукової роботи,
професор Сергій Оковитий


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram