Версія для друку

Тренувальна евакуація – для безпеки життя

У Дніпропетровському обласному ліцеї-інтернаті фізико-математичного профілю при Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара відбувся День цивільного захисту.

До Дня цивільного захисту ретельно готувалися: провели теоретичні заняття, інструктажі, тренування з окремими класами, видали учням літературу, перевірили в корпусі запасні виходи та засоби оповіщення.

Потім за планом комплексного об’єктового тренування учні вимірювали приладами радіаційної розвідки рівень радіації, повторювали порядок дій під час пожежі та інших надзвичайних ситуацій. А коли пролунав сигнал «Увага всім!» та інші команди, діти й дорослі за лічені хвилини евакуювалися через запасні виходи навчального корпусу №7 на спеціальний майданчик, вишукувалися в похідну колону, щоб бути готовими для подальшої евакуації.

Усе це відбувалося в наближених до надзвичайної ситуації умовах, але дирекція ліцею, учителі чітко керували учнями, порушень правил безпеки й загального порядку не було. Так само організовано, за командою, учасники тренувань повернулися в корпус і продовжили навчальний процес. Пізніше тренування були проведені у гуртожитку ліцею.

У кінці дня підбили підсумки заходу; оголосили імена ліцеїстів і вчителів, які діяли в умовах тренувань найбільш чітко, грамотно й дисципліновано. У День цивільного захисту діти переконалися, що про них постійно піклуються. Вони зрозуміли, що набуті в ліцеї навички можуть стати в нагоді в майбутньому, що тренування додають упевненості у власних силах, формують психологічну стійкість. Також бібліотекарі створили інформаційний куток та виставку матеріалів періодичних видань, присвячених вшануванню героїв-чорнобильців. У всіх класах відбувся урок патріотизму «Ціною життя».

Варто відзначити, що в ліцеї постійно популяризують правила безпеки життєдіяльності не тільки серед учнів, а й серед студентів – колишніх ліцеїстів, які активно залучаються до ліцейського життя. В умовах воєнної загрози, терористичних дій, наявності природних і техногенних небезпек надзвичайно важливо проводити системну роботу з підвищення рівня безпеки життєдіяльності населення, що полягає, згідно з визначеним у Кодексі цивільного захисту України, у сукупності цінностей, моральних норм і норм поведінки, спрямованих на підтримання самодисципліни як одного зі способів підвищення рівня безпеки.

Володимир Романенко,
учитель-методист вищої категорії


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram