Версія для друку

Дніпро – місто інженерів

Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара взяв участь у Першому міському Interpipe TechFest. Дводенна виставка інноваційних розробок продемонструвала відвідувачам численні зразки робототехніки, дрони, інтернет-гаджети, технології для «розумного дому», різноманітні фізичні та хімічні експерименти.

Фахівці ДНУ наповнили університетську експозицію, яка супроводжувалася електронними презентаціями, зразками унікальних виробів, роздатковими матеріалами, макетами. Як зазначив проректор з наукової роботи Володимир Карплюк, участь у таких заходах дуже престижна і корисна для класичних і технічних університетів: «Організатор фестивалю – компанія Інтерпайп, влаштовуючи техфест, прагнула відродити у молоді інтерес до інженерних спеціальностей, точних і природознавчих наук, стимулювати усвідомлений вибір технічних спеціальностей. І ми вдячні організаторам за запрошення до співпраці. Так, Науково-дослідний інститут енергетики ДНУ представив відвідувачам макет енергоактивного огородження, геліопрофілі, пластиковий геліокоректор; науково-дослідна лабораторія факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем – кристали активних діелектриків для акустооптики, п’єзотехніки та сенсорики. Фізико-технічний факультет спільно з Інжиніринговою школою Noosphere учасникам техфесту запропонували для огляду 3 D принтер, зразки порошкових алюмінієвих сплавів у контейнері, рульову машину ракетного двигуна, газогенератор у розрізі, місячний посадковий модуль, що пройшов усі випробування. Науково-дослідний інститут геології познайомив учасників заходу із геолого-палеонтологічною колекцією зразків гірських порід та графічних матеріалів «Космос та життя». Представники хімічного факультету презентували інформацію про наукові здобутки кафедр факультету, а також здобутки молодих вчених ДНУ», – зазначив Володимир Іванович.

Також на фестивалі були презентовані українські майданчики для запуску та розвитку стартапів. У бажаючих була можливість поспілкуватися з легендарними й сучасними представниками космічної галузі. Зокрема, з першим українським космонавтом Леонідом Каденюком, переможцями хакатонів NASA – українськими інженерами, які розробляли проект марсольоту Mars Hoрper. Загалом понад 90 розробників представляли свої інновації у трьох тематичних блоках виставки.

Розширити світогляд учасники фестивалю могли під час роботи Open Air лекторію, де відомі особистості й фахівці проводили ознайомчі лекції в галузі індустрії, стартапів та інвесторів, електронного правління м. Дніпро та області, космічних технологій, технічної освіти нового покоління.

Інформаційно-аналітичне агентство
ДНУ ім. О.Гончара
тел.: 374-98-20
www.dnu.dp.ua


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram