Версія для друку

Студенти Дніпропетровського національного університету – переможці міського конкурсу «Інтелект – Творчість – Успіх-2013»

У Палаці студентів Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара відбулася урочиста церемонія нагородження фіналістів та призерів XI міського конкурсу науково-практичних розробок серед молодих фахівців, студентів та аспірантів вищих навчальних закладів Дніпропетровська «Інтелект – Творчість – Успіх».

Участь у церемонії взяли міський голова І. І. Куліченко, роботодавці (керівники провідних підприємств, бізнес-структур та організацій міста), представники наукової громадськості, ректори, проректори з наукової роботи ВНЗ, а також призери і переможці попередніх років.

Заснований Дніпропетровською міською організацією роботодавців, за свою 11-літню історію «Інтелект – Творчість – Успіх» вже став своєрідним інтелектуальним брендом обдарованої студентської молоді міста. За ці роки справжню школу творчості та наукового пошуку у конкурсі пройшли понад 12 тисяч дніпропетровських студентів, для яких він став важливою сходинкою в професійному становленні. Цьогоріч тематичні роботи на замовлення роботодавців у номінаціях «Екологія», «Енергозбереження», «Промисловість», «Будівництво», «Економіка», «Маркетинг», «Фінанси і торгівля», «IT-технології», «Засоби телекомунікації» та «Сфера соціально-гуманітарних відносин» представили 2500 молодих інтелектуалів, у фінал було відібрано 68 з них.

Організатори з приємністю відзначають, що популярність конкурсу серед талановитої молоді невпинно зростає. Говорить голова експертної комісії конкурсу, керівник Дніпропетровської міської організації роботодавців Олександр Васильович Галаган: «Конкурс Інтелект – Творчість – Успіх» вже давно перетворився на ефективну форму співпраці міської організації роботодавців та вищих навчальних закладів Дніпропетровська у справі залучення молодих людей до активної науково-дослідної роботи й формування гідного кадрового поповнення для провідних підприємств нашого міста. Помітно, що з року в рік конкурс набуває дедалі більш виражену практичну спрямованість, продиктовану реальними проблемами, які стоять перед роботодавцями. Також практика показує, що переважна більшість учасників знаходять своє перше робоче місце саме на тих підприємствах, які й дають завдання на конкурс».

За словами міського голови Івана Івановича Куліченка, за 11 років існування конкурсу кількість роботодавців, готових прийняти у свої лави молодь та зацікавлених у їхніх нових і сміливих ідеях, збільшилася у шість разів. Сьогодні, як ніколи, стає зрозуміло: майбутнє міста залежить, насамперед, від інтелекту, творчості й успішності його молоді. Бо саме від неї залежить, наскільки Дніпропетровськ і регіон в цілому стане впливовим центром інноваційного розвитку. Відтак, на думку, очільника міста, найвигідніші інвестиції в економіку міста – це завжди інвестиції у розвиток його перспективної молоді.

Студенти Дніпропетровського національного університету імені О.Гончара – постійні учасники конкурсу із часу його заснування. Всього за 11 років його переможцями стали 57 представників університету. У 2013 році у конкурсі змагалися 18 вихованців ДНУ, а саме: студенти факультетів української й іноземної філології та мистецтвознавства, прикладної математики, фізики, електроніки та комп’ютерних систем, міжнародної економіки та економічного факультету. У конкурсних проектах на соціально-значущі теми вони показали високий рівень власних науково-практичних розробок й продемонстрували свіжі, важливі для розвитку бізнесу та міста ідеї.

Проте, на думку журі, найкращими з них виявилися дві роботи. Так, за результатами конкурсу, переможцями від ДНУ цього року стали: студентка факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства Ксенія Богданова і студент факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем Вадим Бутлеровський. Зокрема, диплом І ступеню і грошову премію Ксенія Богданова отримала за роботу «Комунікативна граматика французької мови як іноземної», а Вадим Бутлеровський дипломом ІІ ступеню та премією був відзначений за роботу «Концепція розвитку телекомунікаційних систем майбутнього».

Про свій проект хлопець розповідає: «У ході конкурсу «Інтелект – Творчість – Успіх-2013» я співпрацював з компанією «PEOPLEnet». Під науковим керівництвом Валерія Прокоповича Бондаренка впродовж двох місяців я розробив проект «Перехід технології CDMA (3G мережі) до технології четвертого покоління – LTE». На мій погляд, цей проект є актуальним, адже нині багато людей повсюди користуються мережею Internet, а тому швидкість її роботи має бути достатньою, аби задовольнити користувачів. І власне, технологія LTE, для якої я зробив перехід, як раз і надає таку можливість. На сьогоднішній день у нас існує чимало трансляторних станцій, які залишися від технологій попереднього покоління, нам необхідно лише оновити обладнання. Це є набагато дешевшим і надзвичайно затребуваним», – говорить молодий спеціаліст.

Дипломами та заохочувальними призами за активну участь у конкурсі та творче розкриття теми була нагороджена й решта 16 студентів Дніпропетровського національного університету. Усі вони твердо переконані: їхня перемога ще попереду.

Проте вагомі результати студентів-конкурсантів багато в чому залежать й від керівництва вишів. А ректори ВНЗ міста усіляко сприяють проведенню цього конкурсу, вбачаючи у ньому ефективний метод підвищення творчої активності майбутніх спеціалістів та престижності наукової роботи. Відтак, у підсумку конкурсу, ректор ДНУ ім. О. Гончара професор Микола Вікторович Поляков був нагороджений почесним дипломом Дніпропетровської міської організації роботодавців за багаторічну плідну співпрацю та активне сприяння розвиткові студентської науки у регіоні.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram