Версія для друку

Наука та практика – дві нероздільні речі

Кафедра міжнародних відносин факультету міжнародної економіки Дніпропетровського національного університету відсвяткувала свій перший День народження. Поздоровити іменинницю прийшли студенти кафедри міжнародних відносин, керівництво ДНУ, представники дипломатичного корпусу в Україні (Російської Федерації, Канади, Греції, Туреччини), керівники транснаціональних компаній, які працюють у Дніпропетровську, та Придніпровської асоціації роботодавців.

"Три роки тому в ДНУ була відкрита спеціальність "Міжнародні відносини". Отже, створення в минулому році кафедри міжнародних відносин, стало логічним завершенням великого міжнародного проекту "Міжнародні відносини та європейські студії – нова спеціальність та спеціалізації", що виконувався в нашому університеті за програмою "TEMPUS" – відзначив проректор ДНУ Валентин Іваненко. – Це стало закономірним явищем не тільки в житті нашого університету, а й взагалі в науково-освітянському житті Придніпровського регіону, адже ті радикальні зміни, які відбулися наприкінці ХХ – початку ХІ століття в структурі міжнародних відносин, диктують необхідність суттєвого розширення підготовки саме фахівців-міжнародників в регіонах. Незважаючи на те, що кафедра дуже молода, ми сподіваємось, що саме її студенти, у майбутньому висококваліфіковані спеціалісти, докладуть чимало зусиль, насамперед, для розширення міжнародного співробітництва нашого регіону. Я хочу побажати викладачам, які працюють на факультеті міжнародної економіки – творчих здобутків в осягненні цієї надзвичайно важливої і потрібної для нашої держави спеціальності".

Факультет міжнародної економіки ДНУ плідно співпрацює з Турецьким посольством, українські студенти мають можливість проходити практику на турецьких підприємствах. Привітати кафедру приїхав почесний консул Турецької республіки у Дніпропетровську Ігор Ханін: "Звертаючись до студентів він зазначив: "Я буду радий називати вас моїми молодими колегами, тому що багато років тому сам закінчив факультет міжнародних відносин за спеціальністю "Політологія" в Анкарі. У мене є бажання знов стати таким молодим, як ви, щоб знов отримати освіту на факультеті міжнародних відносин На мій погляд, Україна є дуже важливою державою для ЄС. Україна – це європейська країна. П’ятнадцять років тому вона отримала свою незалежність, але 15 років – не великий термін. Незважаючи на це, в галузі економіки, політології та юриспруденції вона дуже наблизилася до Європи".

Завідувач кафедри міжнародних відносин Ольга Пуригіна відзначила, що заплановано не тільки святковий захід, а й круглий стіл "Будуємо майбутнє разом!", за яким студенти матимуть можливість поспілкуватися зі своїми майбутніми роботодавцями: "Студенти нашої кафедри підготували анкету, що містить 33 найкращих питання за темою "Яким студент бачить свого майбутнього керівника?", розповіла Ольга Георгієвна, -– і ті підприємці, що сьогодні прийшли, дізнаються, якими їх хочуть бачити майбутні працівники. На нашій території вже давно працюють транснаціональні компанії, на яких студенти кафедри міжнародної економіки проходять практику. І ми прагнули за нашим круглим столом з'єднати практику і науку, тому що це – дві нероздільні речі". Також було обговорено підготовку до двох семінарів – «Дипломатична і консульська служба та створення інституту почесних консулів» та «Економічна дипломатія». Підготовлено партнерську угоду про взаємну роботу щодо створення корпусу Почесних консулів в Дніпропетровській області за підписами голови обласної ради Ю.Г. Вілкула, голови облдержадміністрації Н.М. Дєєвої та ректора ДНУ М.В. Полякова.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram