Версія для друку

Ексклюзивний курс зі створення інновацій у ДНУ «Продуктовий Інтенсив»

12-16 липня на базі Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара проводився інтерактивний курс лекцій «Продуктовий Інтенсив» від Інжинірингової школи Noosphere.

Участь в унікальному курсі могли взяти всі охочі – чотириденна навчальна програма була безкоштовною. Лекції та воркшопи відбувалися у конференцзалі Noosphere Engineering School Dnipro, розташованому в 9-му корпусі ДНУ.

У перший день інтенсиву «Від ідеї до реалізації» виступив ментор проєктів інжинірингової школи Юрій Лецер із CEO Maxima Labs, який у лекції «Що потрібно знати для створення інноваційних продуктів з нуля» поділився принципами створення стартапів. Також Юрій надав шаблон для створення бізнес-моделі, розкрив поняття «Ощадливий стартап» і «Бізнес-модель», деталізував вміст презентації стартапу для інвесторів.

Відкриття курсу продовжила лекція директорки з комунікацій ГО «Асоціація Noosphere» Тетяни Снопко. Слухачі отримали справжній PR-гайд для стартапів – дізналися, як визначити готовність стартапу до залучення PR- фахівця, які саме задачі він/вона має виконувати та які інструменти для цього є в арсеналі мистецтва Public Relations.

Спікерами другого дня «Електроніка – це просто» виступили технічні ментори Noosphere Engineering School Dnipro. Розпочав день керівник групи менторів – доцент кафедри прикладної радіофізики, електроніки та наноматеріалів ДНУ кандидат фізико-математичних наук Ігор Гомілко з доповіді на тему «Hardware: з душею або з душком?» Ігор Володимирович розповів про фази роботи над інженерним продуктом із hardware складовою, а також надав приклад якісного технічного завдання та порадив літературу для поглиблення знань з цієї тематики.

«Електроніка – це просто» – запевнив у другій лекції про розробку цифрових пристроїв Михайло Фесенко. А кандидат фізико-математичних наук Сергій Пославський розкрив тему «Як оживити електроніку: програмне забезпечення як мізки».

Третій день інтенсиву був сповнений практикою та реальними прикладами зі студентських проєктів і стартапів. Керівниця Noosphere Engineering School Dnipro доцентка кафедри математичного забезпечення електронних обчислювальних машин ДНУ Тетяна Булана презентувала цілі та цінності Інжинірингової школи як всеукраїнського проєкту. А досвідчені учасники школи – студенти ДНУ Павло Герман (CEO стартапу WheelKeep) та Анна Панова (координаторка проєктів) поділилися власним досвідом проєктної діяльності та розповіли, які «граблі» чекали на них при створенні проєктів.

Наприкінці дня на учасників курсу також чекав унікальний авторський воркшоп від Дмитра Грабовця, ментора проєкту YourAirTest – «Візуальне мислення (Visual Thinking) в ідеї, пітчингу і продукті». Гості буквально попрактикували візуальне (наочно-образне) мислення при створенні ідеї, підготовці презентації та розробці продукту.

В останній навчальний день «Диджиталізація» керівниця проєкту оновлення Планетарію Дніпра Валентина Поліщук поділилася власним досвідом диджиталізації сучасного дитячого простору. А заступник директора з наукової роботи Музею історії Дніпра кандидат історичних наук Святослав Чирук розповів про тенденцію диджиталізації музеїв, навівши приклади того, як осучаснити давно забуте старе та зробити музеї цікавими для відвідувачів.

16 липня просто неба у парку імені Юрія Гагаріна, що на території Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, відбулося вручення сертифікатів учасникам «Продуктового Інтенсиву». Урочисте нагородження проводив проректор з науково-педагогічної роботи ДНУ Дмитро Свинаренко. Крім того, гості взяли участь у відкритті QR-коду DEMI та насолодилися виступом шотландського фолкгурту Alba Gu Brath.

Вітаємо всіх учасників курсу з отриманням нових знань і сертифікатів!

Слідкуйте за анонсами нових корисних подій від Noosphere Engineering School Dnipro в Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара!

Інжинірингова школа Noosphere


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram