Версія для друку

Меморандум про співпрацю з громадським сектором

У Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара укладено Меморандум із регіональною філією громадської організації «Офіс простих рішень та результатів» (ОПРР).

Меморандум про співробітництво підписали ректор Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Сергій Оковитий та керівниця філії у м. Дніпро Владеліна Маринчук. У церемонії підписання та обговоренні програми і механізмів подальшої співпраці взяли участь перший проректор Олег Дробахін, проректор з науково-педагогічної роботи Дмитро Свинаренко, деканеса юридичного факультету Ольга Соколенко, декан факультету суспільних наук і міжнародних відносин Олександр Токовенко та декан історичного факультету Сергій Світленко.

«Офіс простих рішень та результатів» – заснована у 2020 році громадська організація, яка є виконавчою силою Національної ради реформ України – спеціального консультативно-дорадчого органу при Президентові України з питань стратегічного планування, узгодження позицій щодо впровадження в Україні єдиної державної політики реформ та їх реалізації. «Ми – молода прогресивна організація, діяльність якої спрямована на реальні зміни в країні. Адже у нас діє потужна команда українських фахівців, яку очолює Міхеіл Саакашвілі, та багато міжнародних експертів, які мають реальні практичні кейси на теренах Грузії і країн СНД, у Сполучених Штатах Америки, Азії й Африки. Це ефективні кейси: їх не вдалося зламати ще жодному політичному устрою, вони чудово працюють у різних країнах. Українське суспільство так само має зрозуміти: надзвичайно багатий потенціал України відродиться дуже швидко тільки тоді, коли у нас відбудуться справжні інституційні зміни у всіх галузях. Ось цей прогресивний підхід до інституціональних змін в країні й обстоює наша організація. Усе для єдиної мети – згуртувати Україну довкола творення і просування комплексних реформ заради спільного благополуччя», – розповіла керівниця дніпровської філії ОПРР Владеліна Маринчук.

Аби дніпровські освітяни та студенти могли долучитися до загальної модернізації процесів у соціально-економічному житті країни місцеве відділення громадської організації виступило з ініціативою розширення регіонального співробітництва із керівництвами ЗВО. Так, у Дніпропетровській області подібний договір про співпрацю вже був підписаний із представниками Придніпровської державної академії будівництва та архітектури. «У намірах нашої філії наразі – практична співпраця з молоддю: активне залучення студентів до інституційних змін у державі, до розробки проєктів законів та практичної громадської діяльності, – пояснила Владеліна Ігорівна. – Я сама маю досвід навчання у Дніпрі та в інших регіонах України, тож добре розумію, наскільки мало у нас існує напрямків для підтримки молоді. Через це багато випускників, на жаль, емігрує з країни. Тож сьогодні, з підписанням цього Меморандуму, ми, по суті, робимо власний перший крок для відродження статусу рідної Дніпропетровщини як потужного центру промисловості та студентства. А саме: ми плануємо долучити дніпровську молодь до процесу створення нового законодавства. Студентам-гуманітаріям (в першу чергу, юристам), зацікавленим у подальшій роботі за фахом, ми пропонуємо навчитися, як правильно писати законопроєкти, що успішно голосуються у парламенті, якою має бути структура нормативних актів тощо. У нас є різні вакансії для студентів, бо організація завжди відкрита до співпраці. Ми переконані, тільки спільними зусиллями – із залученням широкого кола спеціалістів із різних сфер (представників бізнесу, народних депутатів, чиновників, громадських організацій, активістів та простих громадян) – ми зможемо нарешті кардинально реформували різні сфери України».

«Для студентської молоді Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара – це, дійсно, унікальна можливість долучитися до створення корисних законопроєктів і стати рушієм важливих змін в країні, – коментує ректор ДНУ Сергій Оковитий. – Тепер студенти нашого університету зможуть разом із командою експертів ОПРР презентувати власні напрацювання до розгляду на засіданнях Національної ради реформ. А якщо написані ними законопроєкти та ініціативи для конкретних реформ здобудуть потім й ухвалу Верховної Ради, наші студенти, я впевнений, неабияк пишатимуться цим у своїй подальшій своїй роботі. Але найголовніше – будуть реалізовані потрібні реформи, ініційовані студентством», – підкреслив Сергій Іванович.

Окрім такої співпраці між ДНУ та ОПРР, Меморандумом також передбачені: керівництво навчальними практиками за узгодженими спеціальностями, кількістю студентів та строками проходження, згідно з навчальними планами підготовки бакалаврів та магістрів; виконання курсових робіт і дипломних проєктів за узгодженими темами на виробничій базі ОПРР; залучення університетських фахівців як експертів та консультантів з питань, що мають спільний інтерес; проходження стажування та підвищення кваліфікації науково-педагогічними працівниками університету за фахом, який співпадає з діяльністю ОПРР тощо.

У майбутньому планується визначити ще більше напрямів, в яких наші сторони зможуть успішно комунікувати та бути взаємно корисними.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram