Версія для друку

Перемоги студентів-економістів у всеукраїнських конкурсах наукових робіт

Для факультету економіки Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара квітень цього року виявився щедрим на студентські наукові досягнення – дев’ять перемог у всеукраїнських конкурсах наукових робіт.

Незважаючи на карантинні заходи, наші студенти взяли участь у підсумкових науково-практичних конференціях всеукраїнських конкурсів, які проходили в онлайн-режимі з використанням платформи Zoom. Доповідачі представили результати своїх наукових робіт, підготувавши доповіді та презентації, а також під час захисту відповідали на запитання членів галузевої конкурсної комісії. Молоді дослідники факультету економіки не гаяли часу, плідно попрацювали і принесли перемогу факультету, посівши призові місця за різними спеціальностями.

Так, вихованці факультету посіли призові місця на другому етапі Всеукраїнських конкурсів студентських наукових робіт за напрямами і спеціалізаціями: «Економіка підприємства» (Київський національний університет імені Тараса Шевченка), «Економіка бізнесу» (Поліський національний університет), «Управління у сфері економічної конкуренції» (Полтавський державний університет), «Підприємництво» (ДВНЗ «Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана»), «Економіка та управління у сфері торгівлі» (Харківський державний університет харчування та торгівлі), «Міжнародна торгівля» (Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця), «Актуальні питання співробітництва з Європейським Союзом» (Харківський національний університет імені Василя Каразіна), «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності» (Державний університет «Одеська політехніка»), «Облік і оподаткування» (Національний університет «Чернігівська політехніка»).


Катерина Рябук

Зокрема, дипломи ІІ ступеня отримали студенти спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» Роберт Зайченко за наукову роботу «Шляхи активізації підприємницької діяльності в Україні» та Катерина Спицька за наукову роботу «Особливості формування збутової політики торговельного підприємства в умовах пандемії COVID-19» (науковий керівник – декан факультету економіки, д-рка екон. наук, професорка Тетяна Гринько). Також нагороджена дипломом ІІ ступеня студентка Катерина Рябук за наукову роботу «Розробка системи управління витратами та її вплив на ефективність діяльності торговельного підприємства» (науковий керівник – канд. екон. наук, завідувачка кафедри економіки, підприємництва та управління підприємствами Тетяна Олійник).

Дипломами ІІІ ступеня були нагороджені студенти спеціальності «Міжнародні економічні відносини» за другим (магістерським) рівнем вищої освіти Карина Стоянова за наукову роботу «Динаміка зовнішньої торгівлі України металопродукцією з країнами ЄС» (науковий керівник – канд. екон. наук, доцентка кафедри міжнародної економіки і світових фінансів Ольга Пащенко) та Нікіта Ільченко за наукову роботу «Формати кон’юнктури світового ринку ІТ-послуг», науковим керівником якого був д-р екон. наук, професор кафедри міжнародної економіки і світових фінансів В’ячеслав Македон.


Нікіта Ільченко

Анна Панова, студентка першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності «Міжнародні економічні відносини», отримала диплом ІІІ ступеня за наукову роботу «Перспективи виходу українських стартапів на ринок віртуальної та доповненої реальності на прикладі стартап-проєкту Demi» (науковий керівник – канд. екон. наук., завідувачка кафедри міжнародної економіки і світових фінансів Наталія Краснікова).


Ксенія Гончар

Диплом ІІ ступеня отримала студентка Ксенія Гончар у ІІ турі Всеукраїнського конкурсу зі спеціальності «Облік і оподаткування» за наукову роботу «Особливості розкриття інформації про інвестиції в фінансовій звітності підприємств будівельної галузі» (науковий керівник – старша викладачка кафедри статистики, обліку та оподаткування Ольга Романова).

Нагороджений дипломом ІІІ ступеня студент Олександр Примак спеціальності «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» за наукову роботу «Забезпечення конкурентоспроможності промислового підприємства», науковим керівником якого був канд. екон. наук, доцент кафедри економіки, підприємництва та управління підприємствами Сергій Кучеренко, та дипломом ІІІ ступеня – студентка Валерія Сотула за наукову роботу «Управління ліквідністю як запорука формування конкурентоспроможного підприємства», науковим керівником якої була старша викладачка кафедри економіки, підприємництва та управління підприємствами Тетяна Остапенко.


Роберт Зайченко

Вітаємо наших талановитих студентів та керівників наукових робіт, радіємо за їхні успіхи!

Бажаємо студентам факультету економіки натхнення для нових звершень та подальших наукових успіхів!

Доцентка кафедри міжнародної
економіки і світових фінансів
Ольга Пащенко


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram