Версія для друку

З інформатики і кібернетики – третє місце в Україні

Магістрант спеціальності 113 Прикладна математика Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара Іван Долотов отримав диплом III ступеня у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт. Він захистив роботу на тему «Аналіз структури сайту за допомогою web-графа», яку виконав під керівництвом завідувачки кафедри комп’ютерних технологій докторки фізико-математичних наук, професорки Наталії Гук.

Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України № 1457 від 24.11.2020 р. «Про проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2020/2021 н.р.» базовим закладом освіти з проведення II туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт із напрямку «Інформатика і кібернетика» призначено Вінницький національний технічний університет.

Цього року у конкурсі з напряму «Інформатика і Кібернетика» брав участь 81 молодий науковець з понад 30 закладів вищої освіти України. Учасники представляли потужні класичні університети, політехніки, спеціалізовані заклади освіти з Вінниці, Дніпра, Житомира, Запоріжжя, Києва, Краматорська, Кременчука, Луцька, Львова, Полтави, Сум, Тернополя, Ужгорода, Харкова, Херсона, Черкас, Чернівців.

Після першого етапу конкурсу – рецензування, члени галузевої конкурсної комісії і експерти відібрали 21 кращу роботу. Авторів цих робіт запросили на підсумкову науково-практичну конференцію. Цього року наукова конференція, на який відбувався захист робіт, проходила у дистанційному форматі з використанням платформи Google Meet.

Робота студента факультету прикладної математики Івана Долотова присвячена аналізу структури web-сайтів. Відомо, що сьогодні web-ресурси стають ефективним інформаційним інструментом для просування компаній на ринку та відіграють важливу роль у розвитку бізнесу, а якісно побудована структура web-ресурсу впливає на зручність використання сайту відвідувачами. Також грамотно побудована структура забезпечує швидку індексацію ресурсу пошуковими машинами. Тому розробка підходів до виконання такого аналізу, створення математичних моделей та методів дослідження web-ресурсів є актуальним завданням.

Іван застосував складний математичний апарат дискретної математики та теорії оптимізації до розв’язання прикладної задачі, розробив відповідне програмне забезпечення. Доповідь Івана викликала жваве обговорення членів журі та учасників конференції.

Побажаємо нашому молодому науковцю подальших успіхів та нових перемог!

Факультет прикладної математики


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram