Версія для друку

Презентуємо освітню програму Підприємництво та організація сервісної діяльності

Кафедра економіки, підприємництва та управління підприємствами факультету економіки Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара презентує освітню програму Підприємництво та організація сервісної діяльності зі спеціальності 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність.

Що таке підприємництво?

Стисло підприємництво можна визначити як діяльність з метою отримання прибутку. Підприємництво – це вільна, ініціативна діяльність людей у різних сферах. Успішна підприємницька діяльність винагороджуються високими доходами.

Що таке сервісна діяльність?

Сервісна діяльність (сервіс) є видом підприємницької діяльності з надання різних послуг і реалізації супутніх їм товарів, що забезпечують задоволення одночасно кількох потреб і бажань клієнтів. Сервісна діяльність здійснюється спеціалізованими структурами обслуговування, які виступають її суб'єктами. В якості суб'єктів виступають конкретні підприємці або колективи сервісних організацій – фірми, наприклад, туристичні, готельні, лікувальні, підприємства (транспортні, ремонтні, торгові), бюро (інформаційно-рекламні), контори (житлово-експлуатаційні), установи (правоохоронні, установи культури тощо), організації.

Чому ти навчишся?

Розробляти та обґрунтовувати бізнес-ідеї, організовувати підприємницьку діяльність у сфері послуг (агентських, дистриб'юторських, дилерських, брокерських, транспортно-експедиційних, складських тощо), у сфері торгівлі.

Бакалавр підприємництва, торгівлі та біржової діяльності – це фахівець у сфері розроблення бізнес-проєктів і бізнес-планів, генерування стартапів, провадження підприємницької діяльності з використанням як традиційних, так і новітніх методів торгівлі (зокрема, електронна комерція, онлайн та офлайн-рітейл); це фахівець із питань організації та управління біржової діяльності.

Основний об’єкт діяльності такого фахівця – все те, що виступає предметом купівлі-продажу на ринку (товари, матеріали, сировина, напівфабрикати, обладнання, транспортні засоби, будинки, приміщення, послуги тощо). Фахівець у сфері підприємництва, торгівлі та біржової діяльності може бути найманим працівником та може займатися власним бізнесом.

У підприємництві є багато такого, що робить його цікавим. Ось короткий список переваг:

– робота на себе;

– задоволення від досягнення поставлених цілей;

– відчуття свободи і незалежності;

– робота з ким, коли і де хочеш;

– немає верхньої межі доходів;

– можливість перетворити хобі на прибутковий бізнес;

– відсутність страху перед безробіттям.

Що з реальним практичним досвідом?

Виробничу практику бакалаври проходять на провідних виробничих, посередницьких і торговельних підприємствах України. Під час проходження практики бакалаври досліджують особливості організації виробничої, комерційної, управлінської та інших видів діяльності підприємств, вивчають новітні прийоми ведення бізнесу, управління, розроблення стратегічних альтернатив розвитку підприємств.

Які перспективи?

Серед перспектив:

– високий попит на ринку праці;

– багатоваріативність вибору сфер діяльності;

– значні можливості кар’єрного зростання.

Хочеш ще більше знань та практики?

Кафедра економіки, підприємництва та управління підприємствами пропонує підвищити рівень освіти та продовжити навчання в магістратурі.

Ти все ще вагаєшся і не можеш обрати правильний шлях?

Детальна інформація про те, де нас знайти, тут.

Освітньо-професійна програма першого бакалаврського рівня
Підприємництво та організація сервісної діяльності

Форма навчання Денна
База вступу Повна загальна середня освіта, за результатами вступних випробувань
Спеціальність 076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність
Ліцензований обсяг 150 осіб
Вид пропозиції Фіксована
Термін навчання 3 роки 10 місяців
Термін подачі заяв З 20.07.2021
Екзамени Українська мова і література
Математика
Історія України або іноземна мова, або біологія, або географія, або фізика, або хімія

Бути бакалавром – круто!

Ти все ще вагаєшся і не можеш обрати правильний шлях? Ось тобі кілька «життєвих реалій» від студентів, які навчаються на бакалавраті.

Що тобі дасть бакалаврат?

• Майже 4-річне навчання в Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара за спеціальністю 076 дозволяє освоїти професію якісно, а диплом бакалавра не буде викликати сумнівів у кваліфікації його власника.

• Оскільки сьогодні ступінь бакалавра є вищою освітою, то отримавши диплом, ти здобудеш диплом про вищу освіту економічної спеціальності.

• Диплом бакалавра дає можливість працевлаштування у престижні компанії як в Україні, так і за кордоном.

• Бакалаврат дає шанс стати керівником підприємства, комерційним директором чи-то керівником готелю (пансіонату, кемпінгу тощо), власником магазину, фірми прокату і т. ін., дилером (біржовим торговцем за власний рахунок), брокером, оцінювачем та ін.

• Із дипломом бакалавра ви зможете розраховувати на посаду співробітника з високою зарплатнею (14 000 грн і більше).

• Випускнику-бакалавру за найбільш універсальною спеціальністю «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» значно простіше засновувати та успішно розвивати власний бізнес.

• Якщо ти бажаєш у рази збільшити дохід свого бізнесу чи бізнесу своєї родини, тоді тобі слід навчатися за освітньою програмою Підприємництво та організація сервісної діяльності.

• Студенти мають шанс при успішному навчанні та гарних наукових досягненнях, участі у громадському житті університету перейти із платної форми навчання на державну (до речі, чимало студентів цим скористалися).

Факультет економіки


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram