Версія для друку

Міжнародні стажування викладачів кафедри міжнародного маркетингу та менеджменту

Для факультету економіки Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара липень-серпень 2020 року виявилися плідними: чотири викладачі кафедри міжнародного маркетингу та менеджменту пройшли міжнародне стажування.

Незважаючи на карантинні заходи, викладачі факультету не гаяли часу, плідно попрацювали й ознайомилися з новітніми методами і технологіями викладання для подальшого їх застосування у навчальному процесі.

Так, кандидат психологічних наук, доцент Олександр Крупський та старший викладач Юлія Стасюк пройшли стажування «Сучасні методи викладання менеджменту та інноваційні технології у вищій освіті: європейський досвід та глобальні тенденції» в Університеті фінансів, бізнесу та підприємництва (м. Софія, Болгарія). В онлайн-формі викладачі прослухали такі курси: «Нові та інноваційні методи навчання», «Використання IT-технологій у навчальному процесі, дистанційні форми навчання», «Інтернаціоналізація освітнього процесу та освітні можливості, європейські та світові приклади якості академічної освіти», «Система вищої освіти в Болгарії. Програми підготовки та організації освітнього процесу: уніфікація та диверсифікація», «Специфіка наукової підготовки в Болгарії».

Також кандидат економічних наук, доцент Ольга Зінченко пройшла курс підвищення кваліфікації наукових кадрів у рамках Європейського освітнього проекту «Інноваційні методи та технології викладання: новітнє в європейській освітній практиці». Програма передбачала індивідуальну роботу в режимі on-line на платформі e-learning та заняття з викладачами у Вищій Лінгвістичній Школі (м. Ченстохова, Польща) за такими модулями: «Коучінг-техніки в освітній практиці», «Новітні технології у сучасній освіті: «Глобальна університетська мережа» та «Глобальна лабораторія», «Сучасний освітній менеджмент: лідерство в освіті», «Трансформаційна освіта та її засоби», «Соціальна та психологічна підтримка інноваційних процесів в університетах», «Медійні та соціальні комунікації», «Академічна доброчесність», «Академічна мобільність в системі вищої освіти Європейського союзу», «Розвиток міжнародних проектів», «Актуальні проблеми у підготовці спеціалістів в сферах міжнародного менеджменту, маркетингу, бізнес-адміністрування, міжнародній, національній та регіональній економіці». Ольга Зінченко захистила індивідуальний проект з освітніх технологій у сфері міжнародного менеджменту та маркетингу й успішно склала іспит з англійської мови, що відповідає загальноєвропейським рекомендаціям з мовної освіти.

5-денний тренінг «V Science&Digital Школа для освітян в Міжнародній зеленій школі», організаторами якого виступили ГО «Фонд «Відкрита політика» та Посольство Литовської республіки в Україні, відвідала кандидат економічних наук, доцент Наталя Курбала. Учасники тренінгу розглянули успішні практики дистанційної освіти університетів та шкіл України, Університету Вітовта Великого (Литва), медіа- та цифрові інструменти дистанційного навчання, нетворкінгу і е-менеджменту.

За результатами стажувань, викладачі кафедри міжнародного маркетингу та менеджменту отримали сертифікати міжнародного зразка. Бажаємо їм натхнення для нових звершень та подальших успіхів!

Доцент кафедри міжнародної
економіки і світових фінансів,
Ольга Пащенко


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram