Версія для друку

Презентація програми обміну Global UGRAD

У ДНУ презентували американську Програму обміну для студентів бакалаврату закладів вищої освіти Global Undergraduate Exchange Program (Global UGRAD).

Ознайомити дніпровських студентів із новими освітніми можливостями до університету особисто завітали співробітники Посольства США в Україні, які курують даний проект, – заступник аташе з питань освіти та культури Майкл Хакетт та Вікторія Михайленко.

Global UGRAD – це програма освітнього і культурного обміну, яка фінансується й адмініструється Бюро у справах освіти та культури Державного департаменту США. Ця міжнародна програма підтримує талановитих іноземних студентів і надає можливість майбутнім лідерам навчатися у США з метою поглиблення знань та вивчення культури і традицій країни. В Україні програма спільно здійснюється Бюро у справах освіти та культури Державного департаменту США, Посольством США в Україні та організацією World Learning.

Наразі Global UGRAD є однією із найпопулярніших програм академічного обміну у світі, адже надає можливість студентам 1-3 курсів бакалаврських програм будь-яких спеціальностей безкоштовно навчатися протягом одного академічного семестру в 72 університетах 42 штатів Америки. Щороку переможцями відкритого конкурсу програми стають 250 студентів із 60 країн світу. Із 1994 року, відколи реалізується програма, стали фіналістами та поїхали навчатися за обміном до Америки близько 700 студентів з України. «Освітня програма UGRAD, яку ми розвиваємо в Україні, одна з найбільших у світі. Ми переконані, що міжнародна освіта – дуже важлива, адже це найкраща інвестиція як в майбутнє України, так і в активний розвиток відносин між нашими країнами. Й розпочинаються інвестиції у краще спільне майбутнє прямо тут і зараз – зі шкіл та університетів. США дуже зацікавлені, щоб якомога більше молодих лідерів-українців відкрили для себе американську систему освіти, і навпаки, більше студентів-американців могли би познайомитися з українськими однолітками», – пояснив Майкл Хакетт. Культурний обмін – основна мета програми Global UGRAD. Позаяк в американській системі освіти велику роль відіграє саме громадська активність студентів, будь-яка суспільно корисна діяльність вважається чи не найголовнішою вимогою для конкурсантів (ба навіть не відмінне володіння англійською, як можна було очікувати). «Останніми роками в Україні активно розвивається громадське життя, стає популярним волонтерство. І, звичайно, ми бажаємо поділилися цим досвідом зі світом. Саме тому для програми Global UGRAD ми шукаємо активну талановиту, небайдужу до українських подій молодь, готову стати культурними амбасадорами України в США. Відкрита до інших культур, Америка прагне бачити у себе саме таких молодих лідерів, здатних розказати власну історію про Україну, про Дніпро», – відзначила адміністраторка UGRAD в Україні Вікторія Михайленко.

Так, українським студентам закладів вищої освіти на конкурсній основі пропонується навчання протягом одного семестру в університетах Сполучених Штатів за будь-якими спеціальностями. «Після закінчення програми вам нададуть офіційний сертифікат та усі академічні транскрипти. І хоча ви, безумовно, не отримаєте ступінь американського бакалавра, проте такий міжнародний досвід стане потужним поштовхом для вашого кар’єрного поступу», – наголосила пані Вікторія.

Наразі конкурсний відбір на програму 2020-2021 в Україні відкрито. Триватиме він до 30 квітня 2020 року. Очікується, що наступного року фіналістів від нашої країни стане ще більше – 16 найкращих студентів 1-3 курсів, готових розпочати навчання в США протягом осіннього (серпень 2020 року) чи весняного (січень 2021 року) семестрів. До слова, минулого року конкурс серед українських студентів становив аж 40 осіб на місце! Зазначимо також, що з нашого університету навчання у США за програмою обміну Global UGRAD уже пройшли двоє студентів, іще один – розпочне навесні. Фінансове забезпечення (оплата проїзду учасників програми до/із США, навчання в університеті, проживання та харчування, медичне страхування, підручники та щомісячна стипендія) повністю здійснює Бюро у справах освіти та культури Державного департаменту США.

За умовами програми, аплікантами можуть стати українські студенти будь-яких спеціальностей. Хоча незначна перевага при оцінюванні кандидатів надаватиметься студентам із регіональних університетів та студентам спеціальностей бізнес-адміністрування, підприємництво та STEM (природничі науки, технології, інженерні спеціальності і математика). Відбір проходитиме у два етапи – онлайн-анкетування (дедлайн: 31 грудня 2019 року), а також англомовна співбесіда і тест TOEFL на знання мови у півфіналі (з лютого 2020 року). Загалом, переможці-фіналісти обиратимуться за такими критеріями, як: академічна успішність, соціальна активність і лідерський потенціал, знання письмової та розмовної англійської мови, мотивація, готовність до перебування у США й інтеграції в американську систему освіти.

Із детальним описом Програми обміну для студентів бакалаврату ЗВО Global Undergraduate Exchange Program, вимогами до аплікантів тощо студенти ДНУ можуть ознайомитися за посиланням: https://ua.usembassy.gov/uk/education-culture-uk/exchange-programs-uk/academic-exchanges-uk/global-ugrad-uk/

Facebook-спільнота для українських конкурсантів та випускників Global UGRAD Ukraine: https://www.facebook.com/groups/GlobalUGRADUkraine/

Корисний інформаційно-консультативний ресурс EducationUSA: https://educationusa.org.ua/

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram