Версія для друку

Студенти ДНУ розробили додаток із доповненою реальністю для парку Гагаріна

Студентська команда Інжинірингової школи, яку на базі вишу відкрила громадська організація "Асоціація Noosphere", розробила спеціальний додаток із доповненою реальністю для оновленого парку Гагаріна біля Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара. Усі студенти команди – вихованці ДНУ. Відтепер парк Гагаріна – перший в Україні природний комплекс з доповненою реальністю.

Додаток, за ідеєю розробників, має зацікавити і дітей, і дорослих. Діти можуть сканувати QR-коди, які знаходяться на доріжках в парку, і гуляти в супроводі віртуального звірятка. «Інтерактивний додаток допоможе організувати дозвілля в ігровій формі. Ми його створювали для підвищення відвідуваності парку, – зазначила одна із розробниць додатку Анна Панова. – Адже відомо, що діти найчастіше грають в ігри з доповненою реальністю вдома. Сподіваємося, наша розробка допоможе «витягти» їх на вулицю».

Колега Анни студент фізико-технічного факультету Костянтин Корячко розповів, що за допомогою наліпки з QR-кодом можна «оживити» червону панду та космонавта. Наліпки розміщені між лавками, щоб відвідувачам було зручно грати та розважатися. «На ці наліпки можна робити фото з нашими анімаційними героями, також можна пограти в міні-ігри, які ми теж розробили, – зазначив Костянтин. – Хочемо в майбутньому зробити класні маски, як у месенджері, щоб можна було робити фото з персонажами».

Контент для дорослих поки що перебуває в розробці. У планах – створити віртуальну екскурсію парком Гагаріна 70-80-х років минулого сторіччя, для чого збираються старі фотографії та цікаві спогади містян. Також у подальших планах розробників – віртуальна електронна бібліотека для студентів.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram