Версія для друку

Мер Борис Філатов відвідав оновлений парк Гагаріна

Мер Дніпра Борис Філатов відвідав оновлений громадською організацією «Асоціація Noosphere» парк Гагаріна біля головного корпусу Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара.

Для мера, випускника ДНУ провели екскурсію парком директор з інновацій компанії Noosphere Михайло Рябоконь, ректор ДНУ Микола Поляков та команда студентів, яка розробила спеціальний мобільний додаток. «Міська влада не має ніякого стосунку до відновлення парку Гагаріна. Все це здійснено зусиллями приватного інвестора – компанії Noosphere, – наголосив Борис Філатов. – Ми давно з нею товаришуємо. Зокрема, наразі діє чудова програма з реконструкції міського Планетарію: Noosphere хоче модернізувати його власним коштом і зробити його таким, що не має аналогів в Україні. Загалом ця компанія прагне облаштувати всі місця в місті, пов’язані з космосом і вдихнути в них нове життя. Оновлений парк Гагаріна – дійсно, один із соціально орієнтованих проектів. Закликаю бізнесменів, інвесторів брати приклад із Noosphere, тому що ми можемо навести лад у місті, лише якщо об’єднаємо зусилля міської влади, громадськості й бізнесменів».

Директор з інновацій компанії «Асоціація Noosphere» Михайло Рябоконь розповів про виконані в парку роботи: «Ми вирішили відновити парк з додаванням технологічних елементів. Був укладений договір з ДНУ про те, що ми виконуємо всі роботи безкоштовно для університету. Спочатку в соцмережах зробили опитування серед громадськості, яким би вона хотіла бачити парк. Цього року ранньої весни парк почистили, прибрали аварійні дерева, сухостій. За участі ботанічного саду ДНУ, в управлінні якого знаходиться парк, планується висадка нових дерев. Лавки розміщені одна навпроти одної, щоб студенти мали можливість спілкуватися. Біля лавок підключений безкоштовний Wi-Fi, тож усі бажаючі можуть скористатися швидкісним Інтернетом. Також запрошена команда двірників і технічного персоналу для утримання парку в належному стані. Усім раджу прийти сюди вночі, коли можна побачити чудове видовище: усі лавочки підсвічуються, і завдяки спеціальному освітленню ліхтарів складається враження, ніби вони висять у повітрі».

«Приємно, що до відновлення парку приєдналися випускники університету, – відзначив ректор ДНУ, професор, член-кореспондент НАНУ Микола Поляков. – Наприклад, наш випускник фізтеху, нині директор потужної ІТ-компанії допоміг придбати партію рослин, яка вже висаджується біля входу в парк. Інші пропонують оплачувати частково Інтернет. Тому можна вважати, що наш парк перетворюється на соціальний, коли ми всі об’єднуємося і робимо наше місто та країну кращими».

На цьому роботи в парку не завершуються. Надалі планується зробити відкритий майданчик для проведення лекцій і тематичних заходів, центральний вхід, дитячий майданчик космічного спрямування з пуфами для ігор та відпочинку. Біля центрального входу буде облаштована зона «Зоряне небо» із спецефектами. Основні роботи в парку планують завершити до початку літа наступного року.

Також мер оглянув португальську космічну виставку Kids on the Moon, яка є частиною проекту з реконструкції парку. Астронавти-аніматори допоможуть дітям перевтілитися на справжніх космонавтів за допомогою костюмів-скафандрів. Виставка діятиме до 22 вересня безкоштовно для всіх дітей міста віком до 12 років.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram