Версія для друку

Конференція про сучасні науково-технічні дослідження у контексті мовного простору

У ДНУ імені Олеся Гончара відбулася VIII Регіональна науково-практична конференція молодих учених та студентів «Сучасні науково-технічні дослідження у контексті мовного простору (іноземними мовами)», організована кафедрою іноземних мов для інженерно-технічних та природничих спеціальностей факультету української й іноземної філології та мистецтвознавства.

Пленарне засідання

Метою заходу було надання можливості молодим ученим та студентам Дніпровського регіону презентувати результати власних досліджень та аналітичні огляди, взяти участь у наукових дискусіях іноземною мовою, обмінятися досвідом проведення наукової роботи.

У конференції взяли участь 80 студентів I-IV курсів, магістрантів та аспірантів з Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара, Дніпровської державної медичної академії, а також випускник КЗО «Навчально-виховне об’єднання № 28». А матеріали дослідження, представленого у доповіді студентки хімічного факультету ДНУ А. Скок, були підготовлені у рамках спільного проекту з викладачами Університету Аристотеля (м. Салоніки, Греція).

Доповідає студентка А. Скок

На пленарному засіданні з привітаннями учасників виступили: в.о. першого проректора ДНУ, професор Олег Дробахін, заступник декана з наукової роботи ФУІФМ, професор Олена Панченко, декан ММФ, професор Олександр Хамініч, завідувач кафедри радіоелектроніки, професор Олександр Коваленко, заступник декана з навчальної роботи ММФ, професор Андрій Дреус, заступник декана з навчальної роботи ХФ, доцент Світлана Коптєва та завідувач кафедри іноземних мов ІТПС, доцент Лілія Пономарьова. А викладач кафедри космічних інформаційних технологій ФТФ Володимир Бєліков доповів про сучасний стан та перспективи розвитку комп’ютерних технологій.

Олег Олегович Дробахін вітає учасників

Загалом, тематика заходу охоплювала дослідження у сфері інженерно-технічних, соціально-гуманітарних, економічних і природничих наук та новітніх інформаційних технологій. Так, учасники першої секції «Сучасні дослідження в сфері природничих наук» акцентували увагу на сучасних аспектах дослідження у сфері хімічних, біологічних, медичних, фізичних та географічних наук.

Виступ Бєлікова Володимира Вікторовича

Доповіді учасників другої секції «Актуальні проблеми соціально-гуманітарних наук» присвячувалися дослідженню актуальних проблем сучасного літературознавства, світової економіки та екології.

Увага учасників третьої секції «Сучасні дослідження в сфері соціально-економічних наук та інформаційних технологій» зосереджувалася на аналізі актуальних соціально-економічних процесів та дослідженні особливостей використання інформаційних технологій у соціально-економічній сфері.

У доповідях учасників четвертої секції «Актуальні проблеми інженерно-технічних наук та новітніх інформаційних технологій» представлялися інновації у сфері сучасних інформаційних технологій, а також намічені можливі напрями розвитку технологій майбутнього.

Н. Горобець

Доповіді пленарного та секційних засідань викликали значний інтерес серед учасників конференції. Зокрема, особливу увагу привернула доповідь студента факультету прикладної математики Н. Горобця «Boston Dynamics» (керівники: доцент кафедри математичного забезпечення електронних обчислювальних машин К. Кузнєцов; доцент кафедри іноземних мов для інженерно-технічних та природничих спеціальностей О. Цвєтаєва),

аспіранта факультету прикладної математики Д. Єгошкіна «Класифікаційний алгоритм на основі безперервної логіки та динамічної системи бази знань» (керівники: завідувач кафедри комп’ютерних технологій Н. Гук; доцент кафедри іноземних мов для інженерно-технічних та природничих спеціальностей А. Петрова),

Д. Єгошкін

студентів факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем О. Олевського «Методи покращення роздільної здатності радіозображень у ближній та проміжній зонах» (керівники: в.о. першого проректора ДНУ О. Дробахін, доцент кафедри іноземних мов ІТПС О. Посудієвська) та Я. Бабанської «Об’єктно-орієнтоване програмування проти функціонального програмування» (керівники: викладач кафедри автоматизованих систем обробки інформації Н. Соколова, викладач кафедри іноземних мов для інженерно-технічних та природничих спеціальностей Н. Каліберда).

Я. Бабанська

До речі, студент ФФЕКС О. Олевський разом зі студенткою ХФ А. Павленко брав активну участь в організації заходу.

О. Олевський

Усі тези наукових доповідей були опубліковані у збірнику «Матеріли VIII Регіональної науково-практичної конференції молодих учених та студентів «Сучасні науково-технічні дослідження у контексті мовного простору (іноземними мовами)».

Відповідальний секретар оргкомітету конференції,
доцент кафедри іноземних мов
для інженерно-технічних та природничих спеціальностей
Ольга Посудієвська


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram