Версія для друку

Ти маєш право на життя без корупції

6 грудня, напередодні Всеукраїнського тижня права та початку зимової сесії, директор юридичної клініки ДНУ Олена Забродіна та консультант ЮК Анастасія Чумак провели інформаційний захід «Ти маєш право на освіту без корупції!» для голів студентських рад різних факультетів Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара.

Метою зустрічі було формування у студентів уявлення про алгоритм необхідних дій у разі вимагання неправомірної вигоди за складання іспиту, заліку чи навчання, а також формування у них антикорупційних стандартів до таких явищ. Голови студентських рад різних факультетів ознайомилися зі змістами таких понять, як «корупційне правопорушення», «неправомірна вигода», «правопорушення, пов’язане з корупцією» та їхніми складовими. Дізналися про механізм запобігання корупційним проявам.

Крім того, представники студентського самоврядування були поінформовані про те, що в Дніпровському національному університеті імені Олеся Гончара розроблена Програма щодо протидії корупційним проявам. На офіційному сайті ДНУ за посиланням http://www.dnu.dp.ua/view/protidiya_korupcii знаходиться низка документів, присвячених запобіганню та виявленню корупції в університеті.

Головам студентських рад і комітетів було запропоновано поширити вказану інформацію серед студентів своїх факультетів. Також їм надали рекомендації, як потрібно діяти студентам у разі вимагання неправомірної вигоди та до кого звертатися в цьому випадку.

Студенти виявили зацікавленість у порушеній проблематиці, ставили багато запитань, на які отримали практичні поради, а також поділилися ситуаціями з життя своїх друзів та знайомих.

Юридична клініка ДНУ


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram