Версія для друку

Адаптація першокурсників та згуртування академічних груп

Факультет прикладної математики залучився до загальноуніверситетського проекту «Адаптація першокурсників та згуртування груп». Соціально-психологічні тренінги вважаються найефективнішим засобом адаптації першокурсників, вони сприяють знайомству студентів один з одним, згуртованості у групі, налагодженню нових стосунків.

У листопаді Психологічна служба ДНУ ім. О. Гончара провела тренінгові заняття для студентів першого курсу (групи ПС-18-1,2; ПА-18-1,2; ПЗ-18у-1) та студентів другого курсу (групи ПЗ-17-1, ПЗ-17-2).

Психологи Наталя Потапова та Алла Денисенко провели дослідження мотивації навчання студентів-першокурсників факультету прикладної математики, професійної спрямованості студентів та їхньої задоволеності навчанням в університеті. Результати дослідження показали, що першокурсники факультету прикладної математики, порівняно з першокурсниками інших факультетів університету, мають один з найвищих показників умотивованості до оволодіння професією у сфері IT. Це можна пояснити наступними факторами: популярністю фаху в соціумі; широким спектром зв’язків факультету з провідними IT-компаніями; високим рівнем професійної майстерності педагогів факультету; доброзичливим психологічним кліматом на факультеті; вдалою профорієнтаційною роботою співробітників факультету щодо обрання майбутніми абітурієнтами цієї професії.

Крім того, результати показали, що першокурсники факультету прикладної математики мають найвищі показники адаптованості до групи (навчального середовища) і до навчальної діяльності серед студентів інших факультетів ДНУ. Це можна пояснити турботливим ставленням до студентів зі сторони керівного складу, кураторів академічних груп, викладачів та співробітників факультету.

Варто відзначити, що факультет прикладної математики постійно піклується про підвищення психологічної культури студентів факультету, регулярно звертається до Психологічної служби ДНУ з приводу проведення психологічних зустрічей зі студентами за різною тематикою («Ефективне спілкування», «Ефективні засоби вирішення конфліктів», «Вдале працевлаштування», «Стрес-менеджмент», «Тайм-менеджмент»).

Вікторія Лазаренко, керівник соціально-психологічної служби
ДНУ ім. Олеся Гончара
Світлана Сірик, заступник декана з виховної роботи
факультету прикладної математики


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram