Версія для друку

Магістри ДНУ отримали польські та українські дипломи

Магістри факультету фізики, електроніки та комп’ютерних систем захистилися за програмою двох дипломів університетів-партнерів – Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара та Педагогічного університету у Кракові (Польща). Під час захисту здобувачі та екзаменаційні комісії з обох університетів спілкувалися в режимі відеоконференції.

Наукова й технічна співпраця між ДНУ та Педагогічним університетом у Кракові триває з 2010 року. Її координують з української сторони завідувач кафедри фізики твердого тіла та оптоелектроніки професор Михайло Трубіцин, з польської – професор Ян Суханіч. У 2016 році між університетами укладена додаткова угода про спільне навчання на кафедрі фізики твердого тіла та оптоелектроніки групи магістрів за спеціальностями 104 Фізика та астрономія і 105 Прикладна фізика та наноматеріали (вибір/спеціалізація «Твердотільна оптоелектроніка») з видачею двох дипломів університетів-партнерів по завершенні навчання. Координаторами цієї угоди з української сторони є професор Михайло Трубіцин та доцент Тетяна Швець, з польської сторони – заступник директора Інституту фізики ПУ доктор Рената Буякевич-Короньська. Для спільного навчання груп у складі випускників бакалавріатів відповідних спеціальностей сформували навчальні плани на базі дисциплін, що викладаються в ДНУ та трьох дисциплін Інституту фізики Педагогічного університету у Кракові.

«Захист проходив у такому режимі: доповідь здобувача, запитання колег з української та польської сторін, відповіді на запитання, – прокоментував захист Михайло Трубіцин. – Потім зачитали відгуки керівники дипломантів. Відзначили, що всі здобувачі: Антон Тулук, Сергій Посьмашний та Олег Огієнко мають публікації, в тому числі, статті в журналах, що індексуються базою даних Scopus. Голови комісій з української та польської сторін – професор Сергій Плаксін та професор Ришард Радваньський ознайомили юнаків з рішенням: усі впоралися із захистом на відмінно й отримали по 100 балів. Їм рекомендували вступити до аспірантури, а результати дипломних проектів – опублікувати. Професор Р. Радваньський підкреслив, що польські колеги дуже задоволені рівнем підготовки наших студентів та організацією захисту. Він висловив щире сподівання на подальшу взаємовигідну співпрацю».

Магістри Антон Тулук та Олег Огієнко вже повідомили про наміри продовжити навчання в аспірантурі. Наразі з польськими колегами обговорюється можливість організації спільного навчання в аспірантурі з призначенням двох керівників – від ДНУ та від Педагогічного університету в Кракові.

Захист проходив на високому організаційному рівні, без збоїв Інтернет-зв’язку завдяки використанню мультимедійного класу кафедри англійської філології в головному корпусі університету.

Інформаційно-аналітичне агентство
Дніпровського національного університету


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram