Версія для друку

Соціальне партнерство у підготовці конкурентоздатних фахівців

Співробітник кафедри педагогіки та спеціальної освіти ДНУ, голова громадської організації «Два береги», внутрішньо переміщена особа з м. Луганська Ірина Кобзєва була запрошена оргкомітетом проекту Ради Європи «Посилення захисту прав людини внутрішньо переміщених осіб в Україні» до участі у Форумі «Три роки внутрішнього переміщення: виклики та вдалі практики інтеграції», який відбувся 19-20 жовтня у м. Києві.

У форумі взяли участь близько 100 представників міжнародних і національних організацій та установ, керівники органів влади, які працюють з внутрішньо переміщеними особами з 13 областей України. Так, з вітальним словом до учасників звернувся Шигекі Сумі, Надзвичайний і Повноважний Посол Японії в Україні, Верена Тейлор, директор Офісу Директорату програм Ради Європи (м. Страсбург), Вадим Черниш, Міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України та інші. Під час відкриття форуму директор Офісу Директорату програм Ради Європи Верена Тейлор позитивно відзначила зусилля українського Уряду, спрямовані на подолання наслідків внутрішнього переміщення і зауважила, що залишається ще багато невирішених питань у частині реалізації та захисту прав внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок конфлікту на сході України.

Протягом двох днів Ірина Кобзєва брала активну участь в обговоренні та розробці нових підходів у галузі освіти, які висвітлюватимуться в «Стратегії інтеграції внутрішньо переміщених осіб», та впровадженні довгострокових рішень щодо внутрішнього переміщення на період до 2020 року. «Головною метою цієї стратегії є подолання проблем внутрішнього переміщення та підвищення незалежності ВПО з урахуванням інтересів приймаючих громад», – заявила під час презентації начальник Управління з питань ВПО та гуманітарного співробітництва Ірина Калупаха.

Учасники форуму мали змогу обмінятися інформацією та надихаючим досвідом інтеграції у громади, що приймають та сприяють мережуванню внутрішньо переміщених осіб, організацій, які з ними працюють, різних зацікавлених сторін, що впроваджують політику та практики.

Також протягом форуму висвітлювалися питання щодо посилення захисту прав внутрішньо переміщених осіб в Україні, що надасть можливість використання інформаційного ресурсу в роботі громадських організацій, органів студентського самоврядування, волонтерських центрів та підрозділів університету. А соціальне партнерство стане запорукою успішної підготовки конкурентоздатних фахівців у галузі психології та педагогіки.

Кафедра педагогіки та спеціальної освіти ДНУ


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram