Версія для друку

Університетські психологи долучилися до семінару з розвитку громадянського суспільства

Психологи Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара взяли участь у стратегічній сесії з формування плану реалізації Програми сприяння розвитку громадянського суспільства у Дніпропетровській області на 2017-2020 роки.

Захід, на який було запрошено понад 100 громадських активістів, керівників та представників інститутів громадянського суспільства, експертів, науковців, журналістів, підприємців, посадових осіб, відбувся 29 червня у приміщенні Культурно-ділового центру Менора.

Мені як члену молодіжної ради громадської організації м. Дніпра «Два береги» випала нагода побувати на цьому семінарі, на якому сподобався напрям роботи «Соціальна реклама для популяризації діяльності громадської організації», адже статистика свідчить, що обізнаність молоді щодо існування таких організацій є мінімальною. Разом із керівником громадської організації «Два береги» Іриною Миколаївною Кобзєвою та студенткою 5-го курсу факультету психології ДНУ Анною Трипутіною взяли активну участь у роботі цього напряму сесії.

Найбільше вразило, що більшість учасників семінару вважали студентів вищих навчальних закладів недостатньо обізнаними у сфері існування та діяльності громадських організацій. Для мене це виявилось незвичним, і я одразу ж навела власний приклад. Легко було аргументувати те, що на нашому факультеті психології завдяки діяльності його працівників, зокрема І.М. Кобзєвої та З.П. Бондаренко, кожен студент добре володіє інформацією про діяльність громадських організацій, недержавних структур, добровільних об’єднань тощо. Адже Ірина Миколаївна знайомить нас із цікавими проектами, напрямами громадського простору, а Зоя Петрівна надає не лише теоретичні знання з волонтерства, а й на практиці і власним прикладом доводить, що волонтерська діяльність є цікавою і корисною для майбутніх фахівців у галузі освіти та корекційної педагогіки.

Отже, під час роботи за нашим напрямом ми об’єднали спільну енергію, знання, досвід, потенціал, аби внести пропозиції до плану дій з реалізації Програми та дійшли висновку, що соціальна реклама необхідна не лише для студентів (цільова аудиторія), а й для людей старшого покоління, бо громадською діяльністю можна займатися, не лише навчаючись у ВНЗ. Цей напрям діяльності плануємо використати на практиці, об’єднавши зусилля людей різного віку. Тож є над чим подумати і розробити спільний проект у контексті діяльності громадської організації «Два береги».

Інна Безверха,
студентка факультету психології, волонтер


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram