Версія для друку

Інтелектуальний потенціал – запорука національної безпеки

Кафедра безпеки життєдіяльності, керівництво та співробітники Дніпропетровського обласного ліцею-інтернату фізико-математичного профілю при ДНУ ім. О. Гончара (ДОЛІФМП) разом із військовослужбовцями-захисниками Вітчизни організували старшокласникам ліцею екскурсію і заняття в одній із бойових частин.

Реалії життя змушують серйозно ставитися до заходів, пов’язаних з безпекою. Військово-патріотичне виховання молоді відіграє в цих процесах важливу роль.

Біля військової частини ліцеїсти мали змогу побачити мужніх воїнів, які вирушали в той день на ротацію в зону АТО. Спочатку на території частини військовий капелан благословив дітей. Потім усі присутні підійшли до стели загиблих воїнів і вшанували їх пам'ять хвилиною мовчання.

Після цього військовослужбовці продемонстрували військову техніку із зони бойових дій, а потім – відремонтовану та модернізовану за участю бійців цієї частини.

Величезне захоплення викликала в учнів демонстрація безпілотних літальних апаратів (БПЛА). У присутності ліцеїстів оператор БПЛА провів аеророзвідку, обробив інформацію і продемонстрував результати.

У подальшому, при знайомстві з побутом військовослужбовців, майбутні студенти були приємно вражені, коли дізналися, що солдати успішно використовують сонячні батареї та агрегати вітроенергетики.

Наприкінці цього цікавого і корисного заходу хлопці і дівчата, затамувавши подих, реально доторкнулися до героїчної історії цієї бойової частини. Героїчні захисники України дали змогу взяти в руки майбутнім захисникам Вітчизни свою зброю і зброю своїх побратимів, з якою вони самовіддано захищали і продовжують захищати Авдіївку, Артемівськ, Маріуполь, Мар’їнку, Піски та ін.

Також на уроці мужності майбутні захисники Вітчизни повторили правила безпеки при використанні зброї та боєприпасів, при виявленні небезпечних і підозрілих вибухових предметів, підвищили свій юридичний рівень з питань відповідальності поводження зі зброєю, навчились розбирати та складати автомат, потренувались правильно надягати бронежилет і шолом, ознайомилися із військовою технікою та озброєнням військової частини.

Під час проведення цього заходу організатори постійно підкреслювали, що для досягнення успіху в будь-якій ситуації надзвичайно важливо використовувати набуті знання і навички, а також інтелектуальний потенціал.

Можливо, дехто з цих талановитих юнаків та дівчат працюватиме над новітніми технологіями, які будуть використані для створення зразків високоінтелектуальної зброї майбутнього, а більшість із них вже зараз прагнуть присвятити своє життя благородній меті – Захисту Вітчизни.

Немає сумніву в тому, що юнаки й дівчата будуть докладати всіх зусиль, у першу чергу інтелектуальних, щоб не допустити на рідній землі війн і конфліктів, а в разі потреби, виконають свій конституційний обов’язок – гідно захистять Вітчизну, народ України.

Володимир Романенко,
старший викладач кафедри БЖД
ДНУ ім. О. Гончара


ГончарTV ГончарFM Газета Анонси Чому ДНУ Welcome to DNU Facebook Instagram Youtube Telegram